El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/envinats
Articles
Comentaris

Kyrie

Aquest cap de setmana, amb en Carles, l’Helena i la Bibiana hem pogut degustar un dels millors blancs catalans que hem tastat darrerament : Kyrie 2005 del Celler Costers de Ciurana, m√©s conegut com Clos de l’Obac. Des de la nostra visita al Priorat per la Fira del Vi de Falset que ten√≠em pendent aquesta ampolla i ja pat√≠em !

D’aquest blanc fet amb filosofia de negre (fermentat en b√≥ta i criat durant 6 mesos en roure franc√®s nou), se’n poden dir moltes coses. En copa, √©s daurat i for√ßa gras. Al nas, fruita blanca, pell de pr√©ssec i tons c√≠trics conjuntats amb atmetlles, mantega i reposteria. Llarg de gust, amb un bon equilibri entre acidesa i dol√ßor.

Despr√©s del Kyrie, i per treure’ns una petita decepci√≥ que vam tenir amb el pinot noir de Les masies de Poblet, vam decidir tastar un pinot noir com cal, de la Borgonya. Vam beure un Nicolas Potel Santenay Clos de Tavannes 1r cru 2002, de C√īte d’Or. Un t√≠pic pinot noir, potser amb una mica massa de fusta, per√≤ amb la fruita roja madura, compota de gerds i records de cola que trobo sempre a aquesta varietat. En obrir-lo, el vam trobar molt tancat. Estava clar que √©s d’aquells vins que cal donar-los una estona per tal que s’oxigenin i obrin tots els seus aromes. Aix√≠ ho vam fer i va millorar molt.

Per acabar, un Champagne dels cl√†ssics : Mo√ęt & Chandon brut imperial. Una altra expressi√≥ de pinot noir. Molt bo. Divertit l’exercici d’olorar i trobar les semblances i difer√®ncies d’ambd√≥s pinots.

Dani Coll