El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/envinats
Articles
Comentaris


Un altre tast d’estiu.

Aquest cop amb una garnatxa blanca jove de l’EmpordĂ  molt agradable per un aperitiu o entrant lleuger, Tayaimgut, per gaudir una sauvignon blanc fermentada en fusta del Penedès i, Alcor, un vi de Montserrat amb una Syrah dominant deliciosa. Un sempre fidel Carmelo Rodero per arrodonir la nit.

Heus blanc. Celler Lavinyeta. DO EmpordĂ . Mollet de Peralada. 89% garnatxa blanca. 11% macabeu.

Una garnatxa blanca jove. Groc pàl.lid. Floral. Subtils aromes de fruita blanca i flors. En boca, molts cítrics i fruita tropical, pinya. Acidesa acusada amb un record dolç al final.

Tayaimgut 2005. DO Penedès. Sant Joan de Mediona. 100% sauvignon blanc. Fermentat en fusta i criança de 12 mesos roure francès.

Groc intens amb ribet amb reflexes verds. Força dens i gras en copa. Pinya i mango confitats amb lleugers aromes fumats i de vainilla. Lleugera acidesa ben ensamblada amb la fusta que dóna notes de reposteria.

Alcor 2005. Celler Can Grau Vell.DO Catalunya. Hostalets de Pierola (Montserrat). Syrah (47%), Garnatxa (22%), Cabernet (16%), Marcelan(11%), Monastrell (5%). Criança 18 mesos roure francès (40% nou).

Roig picota de capa mitja. Cos lleuger i alchòlic. Les violetes i mora de la Syrah predominen amb un fons balsàmic amb molta fruita roja. Molt aromàtic. Fusta ben integrada al cupatge afegint vainilla i espècies. No excessivament llarg en boca.