El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/envinats
Articles
Comentaris

Aquestes festes, lluny de quedar embafats de menjar, he pogut gaudir de dos molt bons Montsants. Els nostres cunyats, Soraya i Dani, ens van obsequiar amb el tast de dos vins que estic segur mereixen un tast amb més rigor que el que es pot fer en un dinar de Sant Esteve, entre neules i torrons.

Us deixo només les meves primeres impressions que vaig tenir de tots dos :

Cabrida 2005 D.O. Montsant. Celler de Capçanes.
Una garnatxa majestuosa, de vinyes de 100 anys. Roig de capa mitja, amb un nas intens amb fruita dolça. Llarg de gust amb uns tanins fins i elegants. Una gran garnatxa. Segurament amb una mica més de temps d’ampolla encara evolucionarà més.

Màs de l’abundància 2005. D.O. Montsant. Màs de l’abundància viticultors.
Un vi característic de la zona. Molt mineral. Cupatge de Cabernet Sauvignon, garnatxa i carinyena. Roig de capa alta amb ribet violaci, amb un nas amb fruita i record de pebre. Postgust molt mineral. Em va recordar un altre vi que m’agrada de la zona : Dido del Celler La Universal.

Em quedo amb la sensació de que caldrà repetir el tast per gaudir-los com es mereixen. Segur que trobarem un altre moment (oi, Dani ?).

Dani Coll