El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/envinats
Articles
Comentaris
A casa meva pensem que no hi ha millor manera de donar la benvinguda a un any que serà, segons prediuen els que hi entenen, nefast per a la macroeconomia i el que es pitjor, per a la nostra microeconomia, que la de donar-se el plaer de fer un bon sopar acompanyat de dos excel·lents vins. Al menys això ja no ens ho treurà ningú (i que duri!)!!
Hem començat amb un blanc de reconegut prestigi com es el Chivite colección 125, fermentat en fusta, anyada 2002. Un blanc del celler Julián Chivite, de la DO Navarra, de marcat caràcter Borgonyès, 100% chardonnay i envellit durant 10 mesos i mig en botes de roure francès. Una delícia!
Nota de tast:
De color or intens, brillant i gras. Tocs fumats propis de la Chardonnay, conservant fruitositat i frescor. Vi d’evolució esplèndida. Especiat, saboròs i llarg.
I hem continuat amb una negre de la DO Empordà, el Cadac, anyada 2005, del celler Martín Faixó, situat al Cap de Creus, entre els municipis de Cadaqués, Roses i Port de la Selva. Vi d’un cupatge de Cabernet Sauvignon i Garnatxa, envellit durant 12 mesos en botes de roure francés.
Nota de tast:
De color cirera fosc, capa impenetrable i molt dens. Aromes d’una mineralitat extraordinària, molt càlid, fruita vermella confitada, torrefacte. En boca es mostra ampli, amb tanins potents però madurs, molt carnòs i llarg. Vi que a mesura que vaig tenint ocasions de tastar, em sorprèn més gratament. Per a mi un dels millors!

Crec que durant aquestes festes varis envinats heu decidit obrir i tastat aquest últim vi. No us en estigueu i dieu-hi la vostra. Com l’heu trobat?

Salut i bon vi!

Carles Ovide