Dido Blanc
24 maig 2009 per Dani Coll
Després dels seus coneguts negres Dido i Venus, el celler Venus La Universal (Sara Pérez i René Barbier), ara ens ofereix Dido Blanc : un blanc que aconsegueix mantenir la frescor dels cÃtrics i fruita blanca amb tocs de fruits secs i amb un fons mineral, caracterÃstic també dels seus germans negres.
Amb una composició de macabeu i garnatxa blanca, una criança de 4 a 5 mesos en bóta, és de color groc palla amb alguns reflexos verdosos. D’estructura lleugera, en nas es presenta molt fresc amb notes de fruita blanca, tropical i cÃtrica. La garnatxa blanca sembla donar-li més complexitat al nas, aportant aromes de fruits secs. El seu pas per bóta, sense fer-se excessiu, l’afina donant-li un punt d’aromes de rebosteria. En boca, a la frescor esperada de la macabeu, s’hi afegeix la suntuositat de la garnatxa i la mineralitat caracterÃstica del terreny de la DO.
Un molt bon vi que segueix l’estela del seu homòleg negre : bona qualitat a bon preu.