El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/envinats
Articles
Comentaris

Dido Blanc

Després dels seus coneguts negres Dido i Venus, el celler Venus La Universal (Sara Pérez i René Barbier), ara ens ofereix Dido Blanc : un blanc que aconsegueix mantenir la frescor dels cítrics i fruita blanca amb tocs de fruits secs i amb un fons mineral, característic també dels seus germans negres.

Amb una composici√≥ de macabeu i garnatxa blanca, una crian√ßa de 4 a 5 mesos en b√≥ta, √©s de color groc palla amb alguns reflexos verdosos. D’estructura lleugera, en nas es presenta molt fresc amb notes de fruita blanca, tropical i c√≠trica. La garnatxa blanca sembla donar-li m√©s complexitat al nas, aportant aromes de fruits secs. El seu pas per b√≥ta, sense fer-se excessiu, l’afina donant-li un punt d’aromes de rebosteria. En boca, a la frescor esperada de la macabeu, s’hi afegeix la suntuositat de la garnatxa i la mineralitat caracter√≠stica del terreny de la DO.

Un molt bon vi que segueix l’estela del seu hom√≤leg negre : bona qualitat a bon preu.

Dani Coll