Pardàs negre franc 2006
12 juliol 2009 per Dani Coll
Si us ve de gust tastar un vi de cabernet franc, una varietat poc conreada a Catalunya, val la pena tenir en compte el Pardà s negre franc del Celler Pardà s (DO Penedès). Més coneguts pel seu blanc de xarel.lo, varietat que darrerament s’està impulsant amb força des del Penedès, el celler ens proposa aquest negre de 55% de cabernet franc, 35% de cabernet sauvignon i 10% de merlot. Molt fresc i elegant.
Fermentat en dipòsits de ciment i amb una criança d’11 mesos en bóta francesa, sorprèn per mantenir una fruita molt fresca mentre els aromes de la criança hi són ben presents. Vermells i violacis taquen completament la copa indicant uns tanins poderosos, en nas hi trobem fruita vermella i espècies, sobretot pebre verd. En boca és força rodó, fruita vermella poc madura, records florals i una subtil acidesa final.
Per la seva composició, m’ha semblat un vi que pot ser una elecció molt encertada i que pot maridar bé amb carns blanques, un arròs de muntanya o fins i tot una pasta amb salsa de bolets.