El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/envinats
Articles
Comentaris

Pardàs negre franc 2006

Si us ve de gust tastar un vi de cabernet franc, una varietat poc conreada a Catalunya, val la pena tenir en compte el Pardàs negre franc del Celler Pardàs (DO Penedès). Més coneguts pel seu blanc de xarel.lo, varietat que darrerament s’està impulsant amb força des del Penedès, el celler ens proposa aquest negre de 55% de cabernet franc, 35% de cabernet sauvignon i 10% de merlot. Molt fresc i elegant.

Fermentat en dipòsits de ciment i amb una criança d’11 mesos en bóta francesa, sorprèn per mantenir una fruita molt fresca mentre els aromes de la criança hi són ben presents. Vermells i violacis taquen completament la copa indicant uns tanins poderosos, en nas hi trobem fruita vermella i espècies, sobretot pebre verd. En boca és força rodó, fruita vermella poc madura, records florals i una subtil acidesa final.

Per la seva composició, m’ha semblat un vi que pot ser una elecció molt encertada i que pot maridar bé amb carns blanques, un arròs de muntanya o fins i tot una pasta amb salsa de bolets.