El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/envinats
Articles
Comentaris

Cóndita 2006

Quan una cosa funciona, el millor és no tocar res. Quan una cosa agrada, el millor és repetir.

Cóndita 2006 de Bodegas Ramiro és un altre dels vins que jo en dic de ‘capçalera‘. D’aquells que no fallen mai dins la seva categoria. Amb una relació qualitat-preu immillorable (voltant 12€) i creient profundament en la feina que fan, independentment de les directrius de la DO Ribera del Duero, aquest celler aconsegueix aquest vi tan especial any rera any des de 2003, de la mà d’Eduardo García, alma màter d’altres reconeguts vins com Mauro o Astrales.

Fosc. De color picota amb ribets violacis, de llàgrima lenta en copa manifestant així la seva forta alcoholicitat (15º), destaquen els seus aromes de cacau i torrefactes i fruita vermella molt madura, compota. Records de pell i fumats. Amb menys arestes i acidesa del que es podria esperar d’un vi d’alta graduació, amb un cos i una carnositat molt agradables, deixa un gust llarg, molt llarg en boca.

Després d’haver-lo tastat en diferents ocasions, és imprescindible decantar-lo i deixar-lo reposar almenys 1 hora abans de servir-lo per deixar que expressi aquest caràcter animal que té de forma menys salvatge.

Tasteu-lo. No us en penedireu.