El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/envinats
Articles
Comentaris

Una tarda calorosa d’aquest estiu vaig anar a parar al passadís de vins del supermercat del Centre Comercial de Salt. A més de refrescar-me em vaig proposar trobar un vi jove que, servit ben fresc, alegrés els àpats de Festa Major de casa meva.

Vaig començar en el prestatge dels blancs i ràpidament la vista va trobar un objectiu: Una etiqueta diferent a les altres. “VERANZA – Chardonnay 2008”.

Caram, un chardonnay. La varietat reina dels vins blancs que garanteix vins afruitats i molt aromĂ tics. Començo a llegir com si fos davant una pissarra de “xiringuito” de platja: “Hoy con pescados a la brasa, mariscos y arroces. TambiĂ©n con: Gazpacho, ensaladas, quesos frescos, frutos secos…. ¡ o con lo que tu quieras !”.

Quina carta de presentació més fresca i estiuenca. Giro el cap i al bell mig dels rosats veig una altra etiqueta igual. “VERANZA – Cabernet Sauvignon – Syrah 2008”. Quin atreviment. Combinar dues varietats de raïm típiques de bons negres en un rosat. “Hoy con pastas, pizzas, embutidos, arroces, pescados, mariscos, carnes blancas, también con frutos secos, verduras .. ¡O con lo que tu quieras!”.

Amb una ampolla a cada mà, vaig buscar entre els negres. I també. “VERANZA – Tinto Roble 2008, barreja de Syrah, Tempranillo i Cabernet Sauvignon per beure entre 12 i 14º.

BĂ©. Com el Barça. Ja en tenia tres. Quin agafo? Doncs… tots tres i dues ampolles de cada. La segona ampolla era a meitat de preu. Perfecte !!!

Un cop passada la Festa us puc dir que tots tres varen triomfar tant per olor com per gust.

Són vins de la Terra del Valle del Cinca – Bellver de Cinca (Hosca). Embotellats per bodegues Nuviana. Com diuen a la seva web Vins d’avui, per un paladar d’avui

Jaume Ollé.