Clos Valmaña 2004
3 setembre 2009 per Carles Ovide
Ja feia temps que tenia ganes d’escriure sobre aquest vi, Clos Valmaña, del Celler Mas Gil de Calonge, elaborador també dels coneguts Clos d’Agon (blanc i negre).
Es tracta del segon vi del celler que, assessorat pel conegut i prestigiós Peter Sisseck (propietari de Pingus a la Ribera del Duero), demostra anyada rere anyada que al Baix Empordà també es fa molt bon vi.
Amb cupatge de Cabernet Sauvignon, Syrah i monastrell i amb envelliment de 18 mesos en botes noves de roure francès, es un vi de color cirera intens i ribet grana. Amb aromes frescos (balsà mics) i a fruita madura, espècies. Sec i saborós a la boca, amb tanins molt polits i agradables, molta sensació de fruita. Final molt agradable i amb bona intensitat.
Un vi del tot recomanable, que sempre obté puntuacions superiors als 90 punts a les guies més prestigioses. Tasteu-lo!