El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/envinats
Articles
Comentaris

Camins

Parlar d’Álvaro Palacios és parlar d’èxit i de feina ben feta. D’algú que ha sabut combinar l’aspecte comercial i de marketing amb la cura per la qualitat del terreny de les vinyes del Priorat, potenciant la zona fins arribar a vins d’una qualitat fins fa uns anys insospitada.

Per això, quan es presenta un nou vi amb la seva signatura, els aficionats al vi diguem que no ens podem estar de tastar-lo, atrets pel prestigi del seu autor.

Camins 2007 és un cupatge de Samsó (50%), Garnatxa (40%), Syrah i Cabernet Sauvignon (10%), provinent de ceps de 30 a 50 anys de diferents finques del Priorat i amb 8 mesos de bóta nova de roure francès. Roig picota brillant, amb ribet carmí, es mostra tancat al nas i li cal una bona oxigenació per tal de fer aparèixer la fruita madura ben combinada amb els aromes complexes d’una fusta ben integrada. Avellutat en boca i bastant llarg, té un punt alcoholic i unes certes puntes segurament superables després d’1 o 2 anys d’ampolla.

Un molt bon vi que, segons sembla, indica la tendència que segueixen alguns cellers a treure nous vins a preus més ajustats mantenint qualitats molt similars a d’altres de ja existents i més reconeguts.