El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/envinats
Articles
Comentaris

Un any m√©s, despr√©s dels mesos d’estiu, els Envinats encetem la temporada de tastos amb una¬†nova trobada, aquest cop¬†amb vins de les DOQ Priorat i DO Montsant a c√†rrec de Carles Ovide i Dani Coll.

Es fa dif√≠cil de dir res de nou de les caracter√≠stiques dels vins que trobem per les terres seques i pissarroses dels costers del Priorat i de la seva ve√Įna Montsant. El tast de 8 magn√≠fics exemples de concentraci√≥ t√†nica dels seus fruits, ens fa¬†recordar¬†que la seva robustesa i alcoholicitat – caracter√≠stiques infravalorades en altres temps – ara es mantenen com a element diferenciador d’uns vins de gran complexitat i matisos reconeguts arreu del m√≥n.

A la ja prestigiosa Priorat vam voler tamb√© tenir en compte l’emergent i cada cop m√©s valorada Montsant, on s√≥n ja molts els vins destacables, els¬†quals no tenen res a envejar a la seva m√©s internacional ve√Įna. Vam tastar 8 vins :¬†4 vins de cada zona i, dins d’aquests, 3 de negres i 1¬†blanc.

Els vins tastats van ser aquests :

 

Dido Blanc 2008.
DO Montsant. Venus La Universal. Macabeu i Garnatxa blanca. De color palla brillant amb reflexes verdosos. Aroma molt expressiu de la macabeu, mineral, flors blanques. Saboròs, gras i especiat. Excel.lent.

Coma Alta 2007.
DO Priorat. Celler Mas d’en Gil. 85% Garnatxa blanca, 15% Viognier. Color groc palla, amb ll√†grima densa. Aromes molt intensos de fruites tropicals. Excel.lent integraci√≥ dels 5 mesos de crian√ßa en botes de roure franc√©s que juntament amb els 15% de volum glic√®ric¬†li dona un car√†cter molt particular. Gras i dens a la boca. Un vi molt especial.

Ac√ļstic 2007.
DO Montsant. Celler Ac√ļstic. Garnatxa i Sams√≥. De color cirera amb vora grana. Aromes de fruita madura i esp√®cies. Cremositat de la fusta ben integrada.¬†No massa expressiu i un p√®l curt.

Camins 2007.
DO Priorat. Celler √Ālvaro Palacios. Garnatxa, Sams√≥, Cabernet Sauvignon i Syrah. Color cirera tapat i brillant. Aromes juvenils i frescos, amb tocs florals. Fruita madura. Bon equilibri entre fusta i fruita. Equilibrat i complexe tot i la seva joventut.

Dido 2007.
DO Montsant. Venus La Universal. Garnatxa, Sams√≥, Cabernet Sauvignon¬†i Merlot. Tast decebedor! Volem creure que aquest vi, que molts de nosaltres coneixem molt b√© i sabem de la seva qualitat, ha tingut algun tipus de problema ali√® a la seva el¬∑laboraci√≥, ja que desprenia un aroma d’ous podrits fort√≠ssim, d’exc√®s de sulfur√≤s, que ni el pas de diversos minuts va fer minvar. Mala sort!

Solanes 2005.
DO Priorat. Garnatxa i Samsó. De color cirera tapat i vora grana. Fruita vermella madura, torrats polits i intensos. Tocs minerals i de terra humida, amb molt bona integració de la fusta. Un priorat autèntic, sense pretensions i amb un final un pèl curt.

SolPost 2005.
DO Montsant. Garnatxa i Samsó. De color cirera brillant amb vora grana. Aromes a fruita confitada, xocolata i licors i un rerafons de vainilla molt agradable. A la boca es cremòs, amb tanins vius i agradables que porten a un final persistent i elegant. Sorpresa molt agradable, vi excelent per veure ara o esperar encara algun temps.

Coma Vella 2005.
DO Priorat. Celler Mas d’en Gil. De color cirera brillant i vora grana. Priorat modern i elegant. Aromes complexes, fruita madura combinada excel.lentment amb un roure crem√≤s. Boca fina i elegant, amb un final llarg que no deixa indiferent a ning√ļ. Un gran vi.

Carles Ovide i Dani Coll