El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/envinats
Articles
Comentaris

Aalto 2005

Vi amb maj√ļscules!

Un autèntic regal pels sentits!

El Celler Aalto, situat a la localitat de Quintanilla de Arriba, prov√≠ncia de Valladolid, al cor de la Ribera del Duero, i de la m√† del seu en√≤leg Mariano Garcia (Bodegas Mauro), elabora aquest vi exclusivament amb ra√Įm de la varietat tinto fino, provinent de ceps vells, alguns d’ells de m√©s de 60 anys. Sotm√®s a una crian√ßa de 23 mesos en botes, en una proporci√≥ de 50% noves de roure franc√®s i 50% d’un any de roure franc√®s i americ√†.

Es un vi de color cirera tapat, de capa impenetrable. Ll√†grima llarga i densa. Amb aromes d’una complexitat meravellosa. Fruita negra madura, caf√®, cacau, regal√®ssia, torrefactes, fumats. Una simfonia d’aromes que lliga perfectament amb un roure crem√≥s i uns tanins secs i madurs. A la boca es potent i sed√≥s a l’hora. Contundent. Amb un postgust molt llarg de fruita madura. Cada glop convida a seguir bevent i disfrutar.

Un vi que al meu modest entendre, val cadascun dels euros que costa l’ampolla.

Tasteu-lo, no us en penedireu!