El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/envinats
Articles
Comentaris

Martinet Bru 2004

Sempre he tingut debilitat per aquest vi que elabora el celler Mas Martinet. Des de la primera vegada que el vaig tastar (si no recordo malament era una ampolla de l’anyada 2000) l’he considerat un clar exemple del que significa el Priorat, juntament amb el seu germ√† gran, Clos Martinet.

El celler Mas Martinet¬†amb¬†en Jos√© Luis P√©rez al capdavant, va ser un del responsables de la magn√≠fica revoluci√≥ que ha patit aquesta terra i els seus vins, avui admirats arreu del m√≥n, juntament amb Ren√© Barbier (Clos Mogador), Carles Pastrana (Clos de l’Obac), Dafne Glorian (Clos Erasmus) i √Ālvaro Palacios (L’Ermita). Avui en dia es la seva filla, Sara P√©rez, la que es troba al capdavant del celler, combinant aquesta tasca amb d’altres projectes com “Venus La Universal” a Montsant, treballant i gestionant les vinyes, les oliveres i els boscos de Mas Martinet sota les directrius de l’agricultura ecol√≤gica.

Tocava doncs obrir ja aquesta ampolla de l’anyada 2004 per veure’n la seva evoluci√≥, i tal i com esperava, no va defraudar gens.

Vi elaborat amb cupatge de Garnatxa, Cabernet Sauvignon, Merlot i Syrah, amb crian√ßa de 15 mesos en b√≥tes de roure franc√®s. Color cirera fosc i vora grana, de capa mitja-alta. Aromes de fruita de bosc, terra seca, pebre. Tot envoltat d’un toc mineral exquisit i uns tanins cremosos i molt ben integrats. A la boca es mostra potent, gras, amb molt de cos i un punt d’amargor molt agradable. Molt bona persist√®ncia que omple la boca deixant records minerals.

Vi d’excel¬∑lent relaci√≥ qualitat/preu.