El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/envinats
Articles
Comentaris

Martinet Bru 2004

Sempre he tingut debilitat per aquest vi que elabora el celler Mas Martinet. Des de la primera vegada que el vaig tastar (si no recordo malament era una ampolla de l’anyada 2000) l’he considerat un clar exemple del que significa el Priorat, juntament amb el seu germà gran, Clos Martinet.

El celler Mas Martinet amb en José Luis Pérez al capdavant, va ser un del responsables de la magnífica revolució que ha patit aquesta terra i els seus vins, avui admirats arreu del món, juntament amb René Barbier (Clos Mogador), Carles Pastrana (Clos de l’Obac), Dafne Glorian (Clos Erasmus) i Álvaro Palacios (L’Ermita). Avui en dia es la seva filla, Sara Pérez, la que es troba al capdavant del celler, combinant aquesta tasca amb d’altres projectes com “Venus La Universal” a Montsant, treballant i gestionant les vinyes, les oliveres i els boscos de Mas Martinet sota les directrius de l’agricultura ecològica.

Tocava doncs obrir ja aquesta ampolla de l’anyada 2004 per veure’n la seva evolució, i tal i com esperava, no va defraudar gens.

Vi elaborat amb cupatge de Garnatxa, Cabernet Sauvignon, Merlot i Syrah, amb criança de 15 mesos en bótes de roure francès. Color cirera fosc i vora grana, de capa mitja-alta. Aromes de fruita de bosc, terra seca, pebre. Tot envoltat d’un toc mineral exquisit i uns tanins cremosos i molt ben integrats. A la boca es mostra potent, gras, amb molt de cos i un punt d’amargor molt agradable. Molt bona persistència que omple la boca deixant records minerals.

Vi d’excel·lent relació qualitat/preu.