El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/envinats
Articles
Comentaris

Orto 2008

Els amics de la DO Montsant, ens han fet arribar una informació al voltant d’un nou vi : l’Orto 2008 del Celler Orto Vins, al Masroig.

Producte de la feina de quatre viticultors que segueixen el camí iniciat pels seus pares, avis i besavis en el comreu tradicional de la vinya, Joan Asens, Jordi Beltran, Josep Ma Beltran i Josep Ma Jové ja fa més d’un any que iniciaren el projecte engrescador de crear el seu propi vi aprofitant el terreny calcari i argilós amb presència de pissarra de les finques familiars.

Ara, Orto 2008 ha estat triat per fer costat al menú de les properes festes de Nadal dels restaurants del Gran Hotel La Florida (*****) de Barcelona, situat en una posició privilegiada, a peu del Tibidabo. Segons Claudio Comella, sommelier titular d’aquest emblemàtic hotel, ha triat aquest vi: “per la seva frescor de caràcter atlàntic, de moviment compacte però lleuger que seduïx amb una aromàtica, fresca, floral i sucosa fruita”.

Un vi jove amb criança que els Envinats encara no hem pogut tastar i donar-ne la nostra valoració, però de segur que trobarem un moment per fer-ho en els propers mesos i gaudir-ne com es mereix.