El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/envinats
Articles
Comentaris

Envinats al CataVins 2009

Aquest¬†passat¬†dissabte¬†14 de Novembre,¬†alguns dels Envinats vam visitar el¬†CataVins Sabadell 2009. L’any passat no vam poder assistir-hi, per√≤ aquest any no hem deixat passar l’oportunitat de posar-hi el nas.

Tot i que aquesta ha estat tot just¬†la segona edici√≥, l’hem trobada interessant i l’oferta de vins i expositors √©s for√ßa √†mplia. Hi ha sobretot refer√®ncies catalanes, per√≤ tamb√© es pot descobrir vins d’altres de DOs nacionals com Ribera del Duero, Rias Baixas o Navarra. El¬†nombre de cellers que hi aporten¬†els seus vins a tast √©s important, tot¬†i que¬†molts d’ells¬†nom√©s hi s√≥n¬†presents¬†per mitj√† del distribu√Įdor.¬†En aquest sentit,¬†a l’aficionat ens decep un mica perqu√® ens agrada m√©s conversar¬†directament amb ells,¬†sense voler desmer√®ixer¬†la feina dels distribu√Įdors. A les activitats del m√≥n del vi, s’hi sumen tamb√© algunes activitats de caire m√©s gastron√≤mic, de forma menys rellevant, per√≤ tamb√© destacable.

Tot passejant-hi vam trobar diferents vins que ens agraden i vam poder tastar-ne les seves noves anyades. Com amants que som dels vins de la DO¬†Empord√†, destaquem els sempre espl√®ndids Cadac i Perafita de Mart√≠n Faix√≥, les novetats d’Oliver Conti amb un Carlota que aprofita la peculiaritat d’un cabernet franc fet a l’Empord√†, la feina ben feta¬†del Celler Arch√© Pag√®s amb un Cartesi√† 2004 que √©s ara en el seu millor moment i un Gresa 2007 que, malgrat faltar-li encara un o dos¬†anys d’ampolla,¬†promet molt√≠ssim¬†i vam poder comprovar el man√≠fic potencial que t√©.

D’altres denominacions catalanes, ens va agradar molt l’Abadal 3.9 2006, per molts de nosaltres, el millor vi d’aquest celler del Pla de Bages. Tamb√© vam estar conversant amb la gent de la DO Terra Alta al voltant del gran treball que estan fent all√† per recuperar i millorar cada¬†dia¬†la seva garnatxa blanca, per convertir-la en insignia de la zona. Vam tastar el Llagrimes de Tardor, un 100% garnatxa blanca for√ßa interessant. Especialment memorable va ser el tast de Tayaimgut 2007, un meravell√≥s sauvignon blanc fet a Sant Joan de Mediona al Pened√®s i del que vam corroborar la fant√†stica impressi√≥ que ja ens havia deixat la 2006.

Fora de Catalunya, ens van agradar els albarinhos de Fefi√Īanes. Vam poder-ne tastar els seus tres vins : el jove Albarinho de Fefi√Īanes, la seva versi√≥ amb crian√ßa sobre les seves lies :¬†Fefi√Īanes III a√Īo, i la versi√≥ amb b√≥ta : 1583. A destacar el Fefi√Īanes III a√Īo per mantenir exquisidament l’equilibri entre fruita i crian√ßa. De la Ribera del Duero, el Ferratus 2006 ens va recordar la gran tinta fina de la DO castellana, amb una gran complexitat i fruita madura perfectament integrada amb la fusta.

 

Ja ho veieu, tot plegat una jornada ben aprofitada i que us recomanem que no deixeu escapar en les properes edicions del CataVins.