Tayaimgut 2007
23 novembre 2009 per Carles Ovide
No es d’estranyar que la paraula “Tayaimgut” ens suggereixi el nom d’un vi d’alguna zona llunyana d’Oceania, o de Sud-à frica, o ves a saber d’on. Però no! Es tracta molt probablement del millor Sauvignon blanc que es fa a tota la penÃnsula ibèrica. I es fa a casa, al Penedès! En Jaume Bertran es el propietari del celler i creador d’aquest excel·lent blanc, a Sant Joan de Mediona, a l’Alt Penedès. Un celler amb tan sols dues hectà rees de vinya, la parcel·la Esquarterades (1ha) de Sauvignon blanc, i la parcel·la l’Hort de les Canyes (1ha) amb ceps de Merlot i Cabernet sauvignon, de les que se n’extreuen al voltant de 4.000 ampolles de vi blanc i unes 5.000 de vi negre.
El Tayaimgut 2007 es un vi d’un potencial espectacular, marcat per una frescor i una mineralitat fora del corrent. Fermentat i criat en botes de roure francès durant 12 mesos. De color groc palla net i brillant, amb vores verdoses. Ofereix aromes de llima verda, llimona, pomelo, préssec, tots ells molt caracterÃstics de la varietat, amb una intensitat que només trobarÃem en els millors Sauvignons blancs del món. A la boca es una explosió de frescor, mineralitat, cÃtrics, que inunda el paladar de fruita tropical. Ningú diria que el vi ha estat en contacte amb la fusta, ja que aquesta no tapa en cap moment les virtuts del raïm, i si que li aporta el cos i l’estructura necessà ria per fer-lo un vi de llarg recorregut.
No us perdeu les sensacions que us despertarà aquest vi. Tasteu-lo!