El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/envinats
Articles
Comentaris

Tayaimgut 2007

No es d’estranyar que¬†la paraula “Tayaimgut” ens suggereixi el nom d’un vi d’alguna zona llunyana d’Oceania, o de Sud-√†frica, o ves a saber d’on. Per√≤ no! Es tracta molt probablement del millor Sauvignon blanc que es fa a tota la pen√≠nsula ib√®rica. I es fa a casa, al Pened√®s! En Jaume Bertran es el propietari del celler i creador d’aquest excel¬∑lent blanc, a Sant Joan de Mediona, a l’Alt Pened√®s. Un celler amb tan sols dues hect√†rees de vinya, la parcel¬∑la Esquarterades (1ha) de Sauvignon blanc, i la parcel¬∑la l’Hort de les Canyes (1ha) amb ceps de Merlot i Cabernet sauvignon, de les que se n’extreuen al voltant de 4.000 ampolles de vi blanc i unes 5.000 de vi negre.

El Tayaimgut 2007 es un vi d’un potencial espectacular, marcat per una frescor i una mineralitat fora del corrent. Fermentat i criat en botes de roure franc√®s durant 12 mesos. De color groc palla net i brillant, amb vores verdoses. Ofereix aromes de llima verda, llimona, pomelo, pr√©ssec, tots ells molt caracter√≠stics de la varietat, amb una intensitat que nom√©s trobar√≠em en els millors Sauvignons blancs del¬†m√≥n. A la boca es una explosi√≥ de frescor, mineralitat, c√≠trics, que inunda el paladar de fruita tropical. Ning√ļ diria que el vi ha estat en contacte amb la fusta, ja que aquesta no tapa en cap moment les virtuts del ra√Įm, i si que li aporta el cos i l’estructura necess√†ria per fer-lo un vi de llarg recorregut.

No us perdeu les sensacions que us despertarà aquest vi. Tasteu-lo!