El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/envinats
Articles
Comentaris

Orto 2008

El passat 5 de novembre de 2009 ens fèiem ressó d’un nou vi, l’Orto 2008 del celler Orto Vins, al Masroig, de la DO Montsant, amb cupatge de Carinyena, Garnatxa, Ull de llebre i Cabernet sauvignon, i criança de 3 mesos en botes de roure francès, del qual n’haviem sentit excel·lents comentaris.

Doncs bé, la gentilesa del mateix celler que ens n’ha fet arribar una ampolla, ens ha permès dur a terme el tast d’aquest esperat vi i poder-ne donar la nostra valoració.

En primer lloc hem de dir que la primera impressió es d’impacte total, ja que només de veure’n el color i de fer-ne una primera valoració aromàtica constatem que es un vi que s’aparta dels conceptes que defineixen els caldos que s’elaboren en aquesta DO, per trobar-nos amb un vi de color cirera obert, brillant i net, de capa mitja-baixa, amb ribet encara amb tocs violàcis passant al robí. Al nas ens porta records de fruita molt madura (mores) i golosa, amb excel·lent frescor que omple de records florals i amb lleugers tocs torrats del seu curt pas per bota. A la boca es presenta fresc i fruitós, totalment exempt de notes alcohòliques, suau i dolç a l’hora, amb tanins molt ben polits i una molt bona estructura.

Excel·lent vi aquest Orto 2008 ja en la seva primera anyada, i amb un preu que el fa encara més gran!

Us el recomanem!