El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/envinats
Articles
Comentaris

Seguint amb les trobades d’Envinats, on sempre anem cercant noves sensacions, aquest cop vam fer un tast dedicat a vins de l’Hemisferi Sud. Concretament vam triar vins de Sudam√®rica, Sud√†frica i tamb√© algun d’Australi√†. (Veure fotografies)

Ara mateix, a aquelles latituds, s√≥n a finals d’estiu i en poc temps faran la verema d’aquest any. De manera que quan vingui la nostra primavera europea, podr√≠em aprofitar per deixar bocabadats a les nostres amistats presumint d’haver tastat vins de l’any actual, aparentment, abans de veremar !

Els vins que hem tastat :

Casillero del Diablo Chardonnay 2008. Valle del Maipo, Chile. (On és ?). 35% fermentat en bóta, 65% en acer. Criança de 6 a 8 mesos. Groc palla amb reflexes verdosos. Densitat mitja a la copa. Molt aromàtic amb notes de pinya i vainilla. Llarg en boca amb un final dolç. Una bona mostra que a la Chardonnay li agrada el Valle Central de Chile.

Cape Mentelle Shiraz 2006. Austràlia. Margaret River. (On és ?). Un Syrah pràcticament monovarietal (93%). Molt aromàtic. Pruna i fruita madura. Espècies. Poc cos, lleuger en el pas per boca.

Lyngrove Estate Reserve Shiraz Pinotage 2007. Sud√†frica. Stellenbosch. (On √©s ?). Un cupatge de Syrah i Pinotage¬†(varietat aut√≤ctona de Sud√†frica, creada a partir d’un creuament entre Pinot Noir i Cinsault).

Terrazas de los Andes Reserva Malbec 2007. Chile. Mendoza Estate Grown. (On és ?). Monovarietal de Malbec. Roig picota de capa mitja-alta. Complexe, amb molts aromes. Cirera negra, espècies i records de coco.

Casillero del Diablo Cabernet Reserva Privada 2007. Valle del Maipo, Chile. (On és ?). Cabernet Sauvignon i Syrah. 14 mesos de criança en bóta. Aporta la tipicitat de la CS amb aromes de pebres combinada amb una floral Syrah.

Clos de los Siete 2007. Tunuyán, Argentina. Valle de Uco. (On és ?). 45% Malbec, 35% Merlot, 10% Cabernet Sauvignon, 10% Syrah.

Terrunyo 2000.¬†Chile. Valle del Maipo. 90% Cabernet Sauvignon, 5% Merlot, 5% Carm√©n√®re. 12 mesos b√≥ta. Un cabernet que segurament a d’altres anyades √©s un vi molt correcte, per√≤ que en aquesta ampolla es trobava en clara decadencia.