El Sequé 2006
25 març 2010 per Carles Ovide
El celler Bodegas y Viñedos El Sequé, situat a Pinoso, provÃncia d’Alacant, va ser creat per Bodegas Agapito Rico de Jumilla, juntament amb Bodegas Artadi, celler de reconegut prestigi mundial de La Rioja, per tal de dur a terme l’elaboració de vins de criança de qualitat amb el raïm tradicional de la zona: el Monastrell.
Tastant aquest vi, El Sequé, queda constà ncia plena de que l’objectiu final ha quedat plenament aconseguit, obtenint un vi d’una qualitat extraordinà ria, de carà cter purament mediterrani.
Elaborat únicament amb Monastrell, i amb una criança de 12 mesos en botes noves de roure francès, El Sequé es una vi de color cirera tapat i profund, amb vores de tonalitat violà cia. Aromes de fruita vermella madura, mentolats que aporten una frescor fantà stica, combinada amb records balsà mics, de plantes aromà tiques, molt complexe. A la boca es ample i estructurat, potent, amb un roure cremós i amb tanins madurs però secants, astringent i a l’hora fresc i fruitòs, amb un recorregut llarg que omple la boca de fruita madura.
Excel·lent exemple de les terres d’Alacant!