El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/envinats
Articles
Comentaris

Arriba l’estiu i els Envinats, per cloure la temporada, aprofitem per fer una darrera trobada amb un tast de blancs. Sense cercar cap tem√†tica especial, degustem vins aportats de forma individual pels diferents membres i que, tot i que s√≥n molt diversos (diferents ra√Įms, joves o amb crian√ßa, nacionals o estrangers…), ens ha semblat divertit fer-ho aix√≠ i¬†compartir sensacions tots plegats. (veure fotos)

Els vins tastats :

Wolfberger gew√ľrztraminer 2008. Als√†cia. Groc palla. Molt arom√†tic. Pr√©ssec¬†madur,¬†albercoc,¬†mel.¬†¬†Amb una dol√ßor intensa caracter√≠stica de la varietat.

Oliver Conti Treyu 2009. Un Empord√† curi√≥s. Aprofitant la dol√ßor i fruita ex√≤tica de gew√ľrztraminer i sauvingnon blanc combinat amb la frescor i acidesa de la Macabeu aut√≤ctona. Jove, amb lleugeres notes minerals que li aporten certa complexitat. Un vi a tenir en compte. Ideal per aperitius i entrants.

Pazo de Se√Īorans 2009. DO Rias Baixas. Un albari√Īo 100%. Jove i franc. Groc amb reflexes verdosos.¬†Amb un pas lleuger, fresc, sabor√≥s, formidable en boca. Un molt bon representant de la varietat en la seva versi√≥ m√©s fresca (+ refer√®ncies : Meritxell Falgueras,¬†¬†Jordi Melendo).

Canayli. Cantina Gallura di Tempio. Sardenya, It√†lia. DOCG Vermentino di Gallura. Un desconegut per a tots nosaltres. De la varietat de ra√Įm Vermentino. Groc palla. Molt arom√†tic amb olors de ra√Įm, pebre verd i notes d’herbes mediterr√†nies (fonoll, farigola, orenga). Pas per boca suau, sec, sense arestes i llarg. Un vi per descobrir la Sardenya.

Se√Īorio de Sarria vi√Īedo n¬ļ3. DO Navarra. Un 100% chardonnay amb 5 mesos de fermentaci√≥ i crian√ßa en fusta nova Allier.¬†Groc intens¬†i untu√≥s en copa.¬†Molta vainilla en copa que emmascara la fruita. Llarg en¬†boca.¬†¬†¬†

Gitton P√®re et fils Sancerre Les Belles Dames 2005.¬†AC Sancerre. Vall del Loira, Fran√ßa. Un Sauvignon blanc 100% d’una de les zones m√©s reconegudes d’aquesta varietat. Pinya, pomelo, mango, flors i¬†notes minerals. Complexe. Una¬†acidesa¬†molt equilibrada. Pas lleuger alhora que persistent en boca. Un sauvignon blanc excel.lent.

Quinta Apolonia 2008. DO Castilla y Le√≥n. Un 100% verdejo del¬†reconegut celler Belondrade i Lurton.¬†Segon vi de la casa. Amb un ter√ß fermentat en fusta durant 3 mesos, la resta en dip√≤sits d’acer. Un exemple del que pot oferir la verdejo treballada a la borgonyesa. Groc palla. Mant√© la frescor amb un cert cos i amb els aromes vegetals caracter√≠stics d’aquest ra√Įm. (+ refer√®ncies: Vinissimus)

Vins de Taller VRM07. Siurana d’Empord√†. Cupatge e Viognier 55%, Marsanne 33%¬†i Roussane 12%. Representant a l’Empord√† dels anomenats vins de garatge,¬†de varietats d’origen franc√®s poc conegudes al nostre pa√≠s, sorpr√®n per uns aromes molt peculiars a flors i¬†fruits secs.