El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/envinats
Articles
Comentaris

Arriba l’estiu i els Envinats, per cloure la temporada, aprofitem per fer una darrera trobada amb un tast de blancs. Sense cercar cap temàtica especial, degustem vins aportats de forma individual pels diferents membres i que, tot i que són molt diversos (diferents raïms, joves o amb criança, nacionals o estrangers…), ens ha semblat divertit fer-ho així i compartir sensacions tots plegats. (veure fotos)

Els vins tastats :

Wolfberger gewürztraminer 2008. Alsàcia. Groc palla. Molt aromàtic. Préssec madur, albercoc, mel.  Amb una dolçor intensa característica de la varietat.

Oliver Conti Treyu 2009. Un Empordà curiós. Aprofitant la dolçor i fruita exòtica de gewürztraminer i sauvingnon blanc combinat amb la frescor i acidesa de la Macabeu autòctona. Jove, amb lleugeres notes minerals que li aporten certa complexitat. Un vi a tenir en compte. Ideal per aperitius i entrants.

Pazo de Señorans 2009. DO Rias Baixas. Un albariño 100%. Jove i franc. Groc amb reflexes verdosos. Amb un pas lleuger, fresc, saborós, formidable en boca. Un molt bon representant de la varietat en la seva versió més fresca (+ referències : Meritxell Falgueras,  Jordi Melendo).

Canayli. Cantina Gallura di Tempio. Sardenya, Itàlia. DOCG Vermentino di Gallura. Un desconegut per a tots nosaltres. De la varietat de raïm Vermentino. Groc palla. Molt aromàtic amb olors de raïm, pebre verd i notes d’herbes mediterrànies (fonoll, farigola, orenga). Pas per boca suau, sec, sense arestes i llarg. Un vi per descobrir la Sardenya.

Señorio de Sarria viñedo nº3. DO Navarra. Un 100% chardonnay amb 5 mesos de fermentació i criança en fusta nova Allier. Groc intens i untuós en copa. Molta vainilla en copa que emmascara la fruita. Llarg en boca.   

Gitton Père et fils Sancerre Les Belles Dames 2005. AC Sancerre. Vall del Loira, França. Un Sauvignon blanc 100% d’una de les zones més reconegudes d’aquesta varietat. Pinya, pomelo, mango, flors i notes minerals. Complexe. Una acidesa molt equilibrada. Pas lleuger alhora que persistent en boca. Un sauvignon blanc excel.lent.

Quinta Apolonia 2008. DO Castilla y León. Un 100% verdejo del reconegut celler Belondrade i Lurton. Segon vi de la casa. Amb un terç fermentat en fusta durant 3 mesos, la resta en dipòsits d’acer. Un exemple del que pot oferir la verdejo treballada a la borgonyesa. Groc palla. Manté la frescor amb un cert cos i amb els aromes vegetals característics d’aquest raïm. (+ referències: Vinissimus)

Vins de Taller VRM07. Siurana d’Empordà. Cupatge e Viognier 55%, Marsanne 33% i Roussane 12%. Representant a l’Empordà dels anomenats vins de garatge, de varietats d’origen francès poc conegudes al nostre país, sorprèn per uns aromes molt peculiars a flors i fruits secs.