El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/envinats
Articles
Comentaris

El Puntido 2004

Quan la combinaci√≥ entre les vinyes, el s√≤l i el clima es fa b√©, no en pot sortir altra cosa que un magn√≠fic elixir per a gaudi del consumidor. Aix√≤ es el que ha aconseguit la familia Eguren (referent enol√≤gic a La Rioja) al celler de la seva propietat, Vi√Īedos de P√°ganos, situat a Laguardia, a peu de la Sierra de Cantabria, amb aquest vi.

El Puntido es d’aquell vins que es caracteritzen per una gran personalitat, d’aquells que destaquen sobre la resta, dels que deixen empremta. Elaborat amb Tempranillo i despr√©s d’una crian√ßa de 18 mesos en botes noves de roure franc√®s, ofereix un color cirera tapat, impenetrable, amb ll√†grima densa i abundant, d’aspecte untu√≤s i gras. Al nas es presenta potent i complexe, oferint una explosi√≥ de fruites de bosc convinada amb records d’esp√®cies com el pebre i torrats fins amb notes de vainilla, cuir i terra humida. A la boca t√© una entrada suau i elegant, sense arestes, que ens omple de nou amb records de fruites del bosc,¬†carn√≤s i crem√≤s,¬†amb excelent persist√®ncia.

Un gran vi que es mostra exigent amb la temperatura i es aconsellable decantar-lo i servir de manera adient.