El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/envinats
Articles
Comentaris

Setmana del Vi DO Alella

L’empresa Pansa Blanca acaba de presentar la programació del què ha anomenat Setmana del Vi DO Alella (23 Setembre al 3 Octubre) . Es tracta d’unes jornades formades per un total de 13 activitats destinades a apropar la Denominació d’Origen Alella al públic.

Òscar Pallarès, responsable de Pansa Blanca, ha declarat que “hem preparat un ampli ventall d’activitats que tenen com a objectiu posar la DO Alella a l’abast de tothom. Es tracta de gaudir del món del vi amb moltes propostes diferents alhora que ens impregnem de tot allò que caracteritza la DO: un terrer únic definit pel clima mediterrani, el sòl format per sauló i la proximitat al mar. Naturalment, tot plegat acompanyat sempre dels excel•lents vins que produeixen els diferents cellers”.

L’acte inaugural de les jornades tindrà lloc el proper dimecres 22 a la sala Àmbit Cultural d’El Corte Inglés de Portal de l’Àngel; consistirà en una conferència a càrrec del propietari del celler Alta Alella, Josep Maria Pujol-Busquets, que durà per títol “Present i futur de la DO Alella”. Després d’aquest acte, entre el divendres 24 i el diumenge 3 d’octubre se succeiran un munt d’activitats entre les que es troben un concert de tango amb vi DO Alella, una excursió amb segways per les vinyes, diversos sopars maridats amb vins de la DO, una xerrada sobre el terrer dels Alella, un cinefòrum, un tast de vins elaborats amb Pansa Blanca (la varietat de raïm estrella de la DO), una sessió de maridatge de xocolates amb vins o una activitat en què el públic podrà collir i trepitjar raïm per després endur-se el most a casa i fer-se el seu propi vi.

Enguany, el conjunt d’actes està circumscrit als municipis d’Alella, El Masnou i Teià. Pallarès comenta que “hem començat programant actes en aquestes tres poblacions, però tenim la confiança que, de cara a properes edicions, podrem arribar a organitzar la Setmana del Vi DO Alella als 18 municipis del Maresme i el Vallès Oriental que integren la Denominació d’Origen”.

 

El programa complet es pot consultar a www.pansablanca.cat. Per a més informació cal trucar al 654 40 40 43.