El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/envinats
Articles
Comentaris

Continuen les activitats de la Setmana del Vi DO Alella :

El divendres 24 de setembre es va fer un passeig en segways per les vinyes, una proposta original a l’entorn del món del vi. Un nombrós grup de persones van participar de l’excursió amb segways per les vinyes des de Teià. La proposta era ben atractiva: combinar l’experiència d’un passeig en aquests patinets elèctrics, alhora que del bell paisatge de la DO Alella. Des de dalt de tot de la Vall de Rials, els participants van treure tot el suc a l’aventura en trobar-se amb una visibilitat inusual que feia de les vinyes en primer terme, amb el mar i Barcelona al fons, i un cel esquitxat d’evocadors núvols blancs, un paisatge d’aquells que no s’obliden. 
El  dissabte 25, el restaurant Cuinalella va acollir la primera sessió de maridatge amb vins d’Alella de la Setmana del Vi DO Alella. Els responsables del popular restaurant alellenc van preparar per a l’ocasió un menú especial en que primer, segon i postres pensats per ser degustats amb tres vins diferents. Els comensals, que ocupaven totes les taules del restaurant, van començar amb una amanida tèbia de pollastre amb vinagreta de cacahuet i rúcula fregida. El pollastre, arrebossat amb llavors de sèsam i d’una tendresa extraordinària, conjuntava a la perfecció amb la complexitat del Chardonnay triat: un Parvus Blanc, d’Alta Alella. Arribada l’hora de les postres, la proposta va consistir en una panna cotta amb coulís de gerds maridada amb una copa d’Alta Alella Dolç Blanc. El joc de l’acidesa de les postres amb la dolçor moderada del vi del celler de Tiana va reblar el clau d’un àpat perfecte.

Per al segon dels vins, un Marquès d’Alella Clàssic, el xef Ángel Rodríguez va preparar un llom de pagre confitat amb almívar de menta i cremós de patata trufada. Un peix que es fonia a la boca, combinat amb el particular sabor de la patata trufada i amb la finesa del suau almívar de menta, que fa fer les delícies dels clients.

El diumenge 26 va tenir lloc a Alella la sortida Arquitectura, vinyes i paisatge. L’activitat va tenir el seu inici al centre cultural Can Lleonart, on l’arquitecte Salvador Ribas va oferir una amena xerrada en què va explicar de quina manera es va integrar la masia catalana en el paisatge del Maresme i quina és la seva relació amb els cursos d’aigua i la vinya. Introduïdes les qüestions teòriques, va ser el moment de posar en marxa la passejada matinal que va dur a un nombrós grup d’assistents a diferents espais del vi. La primera parada va ser el celler de la masia Can Rull, coronat per una espectacular volta catalana i avui reconvertit en restaurant i bar de copes. Tot seguit, el grup va anar fins el celler de les Quatre Torres, antic celler Jaume Serra i, avui, seu de l’empresa Manors&Cellars, que organitza tota mena d’esdeveniments i activitats d’enoturisme en l’entorn de la DO Alella. El local es troba en un dels cellers més grans i bells de la població i que té per sostre una col·lecció de voltes de casquet esfèric de gran complexitat arquitectònica. Vistos dos cellers antics, el següent espai a visitar va ser la masia Can Boquet, seu del celler Bouquet d’Alella, el darrer dels cellers que s’han incorporat a la Denominació d’Origen Alella. Es tracta d’una preciosa masia del segle XIII, envoltada de vinya i bosc de pins, que va permetre als assistents comprovar sobre el terreny les explicacions donades per Ribas durant la xerrada. El matí va acabar amb una visita a l’antiga cooperativa Alella Vinícola. L’arquitecte va posar en valor les qualitats arquitectòniques d’aquest celler modernista i la sessió es va cloure amb un tast de Marfil Clàssic.