El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/envinats
Articles
Comentaris

Oliver Conti, Ara 2008

Des de sempre els Envinats hem seguit de ben a prop el bon fer i l’evoluci√≥ del Celler Oliver Conti, destacant des dels seus inicis a l’any 1991 pel seu atreviment a l’hora de proposar vins diferents, que busquen reflectir la forta personalitat de l’Empord√†.

Les idees innovadores dels germans Oliver Conti, en Xavier i en Jordi, que decidiren plantar varietats de ra√Įm inusuals a la DO Empord√†, com ara la Cabernet Sauvignon, la Cabernet franc i la Merlot pels seus vins negres, i la Gew√ľrztraminer i la Sauvignon blanc pels seus vins blancs, per combinar-les amb les varietats t√≠piques de la zona com la Garnatxa i la Macabeu, s√≥n una interessant proposta. Els seus vins, tots ells de marcada personalitat, han rebut el reconeixement merescut per part d’aficionats i professionals del sector, i no falten a les cartes de vins dels restaurants, ni a les recomanacions de les botigues especialitzades.

Aquesta vegada volem destacar un dels vins : l’Ara 2008¬†que amb aquesta¬†complir√† la seva tercera aparici√≥ al mercat (anteriorment van apar√®ixer les collites 2005 i 2007).

L’Ara √©s un vi elaborat amb les varietats Garnatxa, Merlot, Cabernet sauvignon i Cabernet franc, un cupatge que busca i d√≥na a aquest vi una personalitat i estil propis. La Garnatxa li¬†aporta la frescor pr√≤pia d’un vi clarament mediterrani i combina de manera perfecta amb el car√†cter i la pot√®ncia que aporten la Merlot i la Cabernet sauvignon, complementat amb les qualitats arom√†tiques de la Cabernet franc. Per altra banda la Merlot i la Cabernet sauvignon passen un per√≠ode de 12 mesos en botes de roure franc√®s i americ√†, aconseguint donar al vi l’harmonia i estructura necess√†ries.

Vi de color cirera amb ribet que deixa el violaci per tornar-se robí, de capa mitja-alta. Aromes de fruita madura, quasi confitada (prunes, mores), també apareixen aromes especiats (pebre), amb tocs torrats i lleugera vainilla del seu pas per fusta, que potser encara no harmonitza del tot amb la fruitositat, però que ho aconseguirà amb poc temps. A la boca es llaminer i refrescant, però amb caràcter i tanins notables que fan que es mostri estructurat i potent.

No deixeu escapar l’ocasi√≥ de tastar-lo, aix√≠ com tots els altres vins elaborats per aquest celler, sempre diferents i sorprenents.