El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/envinats
Articles
Comentaris

A la població de Sant Climent Sescebes, a l’Alt Empordà, es troba el celler Martí Fabra Carreras, més concretament a la Masia Carreras, on s’han trobat documents que fan referència a la compra de vinyes datats l’any 1.305, demostració d’una tradició vinícola indubtable al llarg dels segles.

Un celler que fuig de la modernitat, on el propi mas es el fidel reflexa de la rusticitat, on impera el silenci…, on s’elaboren vins honestos i sense enganys. Les seves vinyes tenen edats compreses entre els 50 i 80 anys, i creixen en terrenys àcids de pissarra, pobres en matèria orgànica, suportant la duresa climàtica de la zona.

D’aquests vinyes neix el Masia Carreras, un vi elaborat amb cupatge de Garnatxa i Carinyena majoritàriament, i Ull de llebre, Cabernet sauvignon i Syrah en menor proporció, i envellit durant 18 mesos en botes de roure francès. De color cirera molt tapat, impenetrable, amb vora violeta i llàgrima densa. Aromes complexes i de molt bona intensitat: fruita vermella i negra de bosc, tocs balsàmics, regalèssia, cacau i cafè. A la boca es presenta ampli i potent, carnós i untuós, de recorregut llarg al paladar, amb tanins de qualitat ben presents però gens agressius i un final amb records de fruita madura i tocs de xocolata d’excel·lent persistència.

Escollit com a vi representatiu de la celebració del centenari de la Cambra de Comerç de Girona.

Elegància, qualitat i personalitat extraordinàries. Un vinàs!

Â