El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/envinats
Articles
Comentaris

A la poblaci√≥ de Sant Climent Sescebes, a l’Alt Empord√†, es troba el celler Mart√≠ Fabra Carreras, m√©s concretament a la Masia Carreras, on s’han trobat documents que fan refer√®ncia a la compra de vinyes datats l’any 1.305, demostraci√≥ d’una tradici√≥ vin√≠cola indubtable al llarg dels segles.

Un celler que fuig de la modernitat, on el propi mas es el fidel reflexa de la rusticitat, on impera el silenci…, on s’elaboren vins honestos i sense enganys. Les seves vinyes tenen edats compreses entre els 50 i 80 anys, i creixen en terrenys √†cids de pissarra, pobres en mat√®ria org√†nica, suportant la duresa clim√†tica de la zona.

D’aquests vinyes neix el Masia Carreras, un vi elaborat amb cupatge de Garnatxa i Carinyena majorit√†riament, i Ull de llebre, Cabernet sauvignon i Syrah en menor proporci√≥, i envellit durant 18 mesos en botes de roure franc√®s. De color cirera molt tapat, impenetrable, amb vora violeta i ll√†grima densa. Aromes complexes i de molt bona intensitat: fruita vermella i negra de bosc, tocs bals√†mics, regal√®ssia, cacau i caf√®. A la boca es presenta ampli i potent, carn√≥s i untu√≥s, de recorregut llarg al paladar, amb tanins de qualitat ben presents per√≤ gens agressius i un final amb records de fruita madura i tocs de xocolata d’excel¬∑lent persist√®ncia.

Escollit com a vi representatiu de la celebració del centenari de la Cambra de Comerç de Girona.

Elegància, qualitat i personalitat extraordinàries. Un vinàs!