Tastant Porrera (I)
21 desembre 2010 per Carles Ovide
Amb ocasió del TastaPorrera celebrat el passat mes de novembre, els Envinats ens và rem desplaçar des de Girona a aquesta encantadora vila del Priorat, on sempre es un plaer passejar-hi, gaudir de la seva gent, compartir la divertida descoberta dels rellotges de sol amb els més petits i com no, dels seus espectaculars i meravellosos vins. La fira es un moment ideal per a gaudir de tot plegat, convertint Porrera en el marc idoni d’unió entre la gent, la terra i el vi.
Poder conversar amb responsables dels cellers, com l’Albert Costa del celler Vall Llach, la Dominic del Celler Clos Dominic, els cousins vinÃcoles Marc i Adrià   i amb tants d’altres, aixà com retrobar companys blocaires com en Jaume, de Vins de Catalunya, amb qui sempre s’aprèn repassant cellers visitats i vins tastats, i d’altres coneguts, aficionats i experts, que venen d’arreu de Catalunya o fins i tot de Castelló de la Plana, es sempre motiu de satisfacció i plaer. DestacarÃem que l’alt nivell enològic dels assistents a la fira, la fan encara molt més apassionant i atractiva.
Dels vins que es podien tastar, que n’eren prà cticament la totalitat dels que s’elaboren en el municipi, destacarÃem el Roquers de Porrera 2006, del celler de l’Encastell, elegant i potent a l’hora, ple de notes complexes. Un fantà stic Les Eres 2006, del celler Joan Simó, voluminós i madur, elegant i vam trobar que en un punt esplèndid. Una proposta interessant : Les Cousins 2008, del celler Cims de Porrera, fresc i juvenil, ple de fruita i calidesa. El Ferrer Bobet 2007, del celler Ferrer Bobet, un vi que no havÃem tingut ocasió de tastar encara i que ens va agradar molt. Del celler Mas Martinet Assessoraments, vam poder tastar un Martinet Bru renovat que, sense perdre la seva rusticitat i potència, ara ens arriba més fi, amb més subtilesa, adaptant-se segurament als gustos del mercat actual.
També ens van oferir a provar, el Martinet degustació nº2, un fantà stic cupatge de syrah i cabernet, amb la garnatxa com a complement, que es una meravella i que respon a aquesta polÃtica d’estudi del sól i de  les varietats del celler per fer vins cada cop millors. El Vinyes Baixes 2007, del celler Clos Dominic, un clà ssic ple de complexitat i sinceritat a parts iguals; i l’Idus 2008, del celler Vall Llach, poderós en cos i fruita, amb gran complexitat i elegà ncia, a opinió nostra, el vi més representatiu de la vila i un dels més caracterÃstics del Priorat.
Â
Una vegada acabada la fira i amb les forces renovades després de dinar, ens esperava una visita desitjada des de feia temps: Và rem quedar amb l’Albert Costa del Vall Llach per visitar el celler aquella mateixa tarda.
Â