El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/envinats
Articles
Comentaris

Tastant Porrera (I)

Amb ocasi√≥ del TastaPorrera celebrat el passat mes de novembre, els Envinats ens v√†rem despla√ßar des de Girona a aquesta encantadora vila del Priorat, on sempre es un plaer passejar-hi, gaudir de la seva gent, compartir¬†la divertida descoberta dels rellotges de sol amb els m√©s petits i¬†com no, dels seus espectaculars i meravellosos vins. La fira es un moment ideal per a gaudir de tot plegat, convertint Porrera en el marc idoni d’uni√≥ entre la gent, la terra i el vi.

Poder conversar amb responsables dels cellers, com l’Albert Costa del celler Vall Llach,¬†la Dominic del Celler Clos Dominic, els¬†cousins vin√≠coles Marc i Adri√†¬†¬†i amb tants d’altres, aix√≠ com retrobar companys blocaires com en Jaume, de Vins de Catalunya, amb qui sempre s’apr√®n repassant cellers visitats i vins tastats, i d’altres coneguts, aficionats i experts, que venen¬†d’arreu de Catalunya¬†o fins i tot de Castell√≥ de la Plana, es sempre motiu de satisfacci√≥ i plaer. Destacar√≠em que l’alt nivell enol√≤gic dels assistents a la fira, la fan encara molt m√©s apassionant i atractiva.

Dels vins que es podien tastar, que n’eren pr√†cticament la totalitat dels que s’elaboren en el municipi, destacar√≠em el Roquers de Porrera 2006, del celler de l’Encastell, elegant i potent a l’hora, ple de notes complexes. Un fant√†stic Les Eres 2006, del celler Joan Sim√≥, volumin√≥s i madur, elegant i vam trobar que en un punt espl√®ndid. Una proposta interessant : Les Cousins 2008, del celler Cims de Porrera, fresc i juvenil, ple de fruita i calidesa. El Ferrer Bobet 2007, del celler Ferrer Bobet, un vi que no hav√≠em tingut ocasi√≥ de tastar encara i que ens va agradar molt. Del celler Mas Martinet Assessoraments, vam poder tastar un Martinet Bru renovat que, sense perdre la seva rusticitat i pot√®ncia, ara ens arriba m√©s fi, amb m√©s subtilesa, adaptant-se segurament als gustos del mercat actual.

Tamb√© ens van oferir a provar, el Martinet degustaci√≥ n¬ļ2, un fant√†stic cupatge de syrah i cabernet, amb la garnatxa com a complement, que es una meravella¬† i que respon a aquesta pol√≠tica d’estudi del¬†s√≥l i de¬†¬†les varietats del celler per fer vins cada cop millors. El Vinyes Baixes 2007, del celler Clos Dominic, un cl√†ssic ple de complexitat i sinceritat a parts iguals; i l’Idus 2008, del celler Vall Llach, poder√≥s en cos i fruita, amb gran complexitat i eleg√†ncia, a opini√≥ nostra,¬† el¬†vi m√©s representatiu de la vila i un dels m√©s caracter√≠stics¬†del Priorat.

 

Una vegada acabada la fira i amb les forces renovades despr√©s de dinar, ens esperava¬†una visita desitjada des de feia temps: V√†rem quedar amb l’Albert Costa del Vall Llach per visitar el celler aquella mateixa tarda.