Pazo Señorans 2010
22 juny 2011 per Dani Coll
Des de fa ja una colla d’anys, parlar d’albariño és parlar d’un dels raïms blancs autòctons de la penÃnsula ibèrica amb més qualitat i reconeixement arreu del món. La seva singularitat aromà tica, combinació perfecte de fruita i frescor, fan d’aquesta varietat un valor segur pels cellers que l’incorporen als seus vins i ajuden al món del vi a descobrir que a Espanya també es fan blancs de qualitat.
Al Celler Pazo de Señorans (Rias Baixas, Pontevedra) aquest reconeixement s’ha fet encara més evident aconseguint situar alguns dels seus vins com dels millors blancs de la penÃnsula  (Pazo Señorans Selección Especial 2004) a diferents publicacions d’à mbit internacional (Millor blanc espanyol 2009 Wine Enthusiast, 93 punts Parker 2010).
Avui us proposem el tast de la nova anyada del seu vi més jove, el Pazo Señorans 2010. Un albariño 100% sense criança en bóta. Groc palla amb reflexes verdosos, ens descobreix un nas ple de cÃtrics i poma verda caracterÃstics de la varietat. Fresc i amb una acidesa controlada, té un elegant pas en boca i un postgust suficientment llarg i agradable que demana fer-ne un altre glop.
Un magnÃfic representant de la varietat per aquells qui volen degustar l’albariño en la seva essència, sense notes de criança aportades per la fusta.