El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/envinats
Articles
Comentaris

Pazo Señorans 2010

Des de fa ja una colla d’anys, parlar d’albariño és parlar d’un dels raïms blancs autòctons de la península ibèrica amb més qualitat i reconeixement arreu del món. La seva singularitat aromàtica, combinació perfecte de fruita i frescor, fan d’aquesta varietat un valor segur pels cellers que l’incorporen als seus vins i ajuden al món del vi a descobrir que a Espanya també es fan blancs de qualitat.

Al Celler Pazo de Señorans (Rias Baixas, Pontevedra) aquest reconeixement s’ha fet encara més evident aconseguint situar alguns dels seus vins com dels millors blancs de la península  (Pazo Señorans Selección Especial 2004) a diferents publicacions d’àmbit internacional (Millor blanc espanyol 2009 Wine Enthusiast, 93 punts Parker 2010).

Avui us proposem el tast de la nova anyada del seu vi més jove, el Pazo Señorans 2010. Un albariño 100% sense criança en bóta. Groc palla amb reflexes verdosos, ens descobreix un nas ple de cítrics i poma verda característics de la varietat. Fresc i amb una acidesa controlada, té un elegant pas en boca i un postgust suficientment llarg i agradable que demana fer-ne un altre glop.

Un magnífic representant de la varietat per aquells qui volen degustar l’albariño en la seva essència, sense notes de criança aportades per la fusta.