El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/envinats
Articles
Comentaris

Tot i que a la Rioja els blancs segueixen tenint poca incidència, de tant en tant val la pena anar tastant les propostes de cellers com Finca La Emperatriz amb el seu Viura Cepas Viejas 2008.

Es tracta d’un monovarietal de viura (macabeu) de vinyes velles de m√©s de 50 anys. Amb una verema una mica tardana degut a les condicions de l’anyada i¬†un terroir caracteritzat per ser pedreg√≤s i pobre, les vinyes d’aquest celler de la Rioja Alta donen un rendiment baix que permet una collita de gran¬†concentraci√≥. Amb 9 mesos de crian√ßa en b√≥tes de roure franc√®s i americ√† i un rep√≤s en ampolla d’uns 12 mesos, es presenta dens i lleugerament gras en la copa, d’un groc palla amb vores d’or.¬†T√© un¬†nas interessant marcat pels c√≠trics i lleugeres notes de mantega i pa torrat. El seu pas per boca fresc i amb una certa acidesa, no √©s tan llarg com podria esperar-se d’un vi que ha estat fermentat en b√≤ta, amb √†nima de negre, per√≤ el seu postgust √©s suficientment llarg per demanar-nos-en un altre glop.

Un bon vi per tenir en compte Рtambé Рels blancs de la Rioja.