El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/envinats
Articles
Comentaris

Preto 2007

Projecte que arrenca Grégory Pérez, enòleg del celler Luna Beberide, i dos socis més l’any 2007, amb la compra de 13 hectàrees de vinyes velles i un típic celler a la localitat lleonesa de Pajares de los Oteros. El celler Bodegas y Viñedos Silvera, així s’anomena, elabora un vi negre que ha obtingut, des del primer dia, multitud d’elogis, revelant-se com un magnífic exemple del que pot ser un vi de gran qualitat elaborat amb una varietat típica de la zona i malauradament quasi oblidada, com es la Prieto Picudo, raïm molt aromàtic que dona records de fruits vermells i amb excel·lent pigmentació i tanicitat fruit de la seva gruixuda pell. Fins i tot el sumiller del restaurant El Bulli, David Seijas, va decidir en el seu dia incloure’l a la seva carta de vins, i en fa referència en el seu llibre “110 vinos para el 2010”.

El Preto 2007 es un vi elaborat íntegrament amb aquesta varietat i que ha estat sotmès a una petita criança de 3 mesos en botes de roure. Presenta un color vermell fosc, quasi opac, brillant i d’aspecte oliós. Al nas es mostra molt fruitós, recordant la fruita vermella dolça, balsàmics, amb lleugera vainilla i torrats de la fusta i mineralitat excel·lent. La boca es sedosa, de vellut, amb una entrada sense arestes i manyagona, elegant, mostrant tot el seu potencial de fruita i mineralitat.

Sorprèn per la seva rusticitat i complexitat i a l’hora per la seva finor i elegància. Un vi diferent que no us deixarà indiferents.