El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/envinats
Articles
Comentaris

26 cellers de la DO participaran a la Mostra de vins “Montsant es planta a Barcelona”. El Mercat de Santa Caterina acollirà un tast de vins de la DO Montsant que s’emmarca en la celebració del seu 10è aniversari. Els tiquets, que inclouran una copa Riedel i 5 vals de degustació, es vendran per 10 euros.

La ciutat comtal ha estat escollida per acollir, el proper 12 de novembre, un dels actes més destacats de les celebracions del 10è aniversari de la Denominació d’Origen Montsant. En aquesta mostra i tast de vins, els assistents seran testimonis i protagonistes del potencial i qualitat d’aquesta regió vitivinícola, situada a la comarca del Priorat i creada l’any 2001.

Per celebrar aquesta dècada de trajectòria, en la que els seus cellers i vins han obtingut multitud de reconeixements, la DO Montsant ha organitzant una mostra davant el Mercat de Santa Caterina, al barri de Sant Pere, sota el lema “Montsant es planta a Barcelona”. Hi prendran part 26 cellers d’aquesta prestigiosa DO, i ho faran amb un objectiu clar: ser els propis elaboradors qui expliquin els seus vins a la gent. Segons el president de la DO Montsant, Jaume Domènech, “ningú ho pot fer millor això”.

“Montsant es planta a Barcelona” s’iniciarà a les 11h del matí i romandrà oberta fins a les 9 del vespre. Per un preu de 10€, els assistents rebran un copa Riedel i 5 vals de degustació per tastar els vins dels 26 cellers que seran presents a la mostra. Molts d’aquests vins (blancs, negres, rosats i dolços) gaudeixen del reconeixement dels crítics més influents, des del guru Robert Parker a José Peñín, passant per la Guia de Vins de Catalunya i altres rànquings de renom.

La Filosofia Montsant

La filosofia de la DO Montsant, i dels cellers que en formen part, es basa per damunt de tot en elaborar vins de qualitat. Per tal d’assolir aquesta fita, s’utilitzen majoritàriament les varietats autòctones, garnatxa i carinyena, amb petites aportacions de varietats foranes com el cabernet, el merlot o el syrah. També hi influeix la tècnica en l’elaboració dels vins, que a Montsant és un cupatge de la llarga tradició vitivinícola de la zona i dels nous coneixements que hi apliquen els enòlegs.

A la DO Montsant s’hi elaboren uns 5 milions d’ampolles l’any, de les quals un 70% s’exporta a l’exterior. La resta, majoritàriament, es queda a Catalunya. És un bon percentatge, tot i que des de la DO s’intenta treballar per augmentar-lo. Una de les vies és reforçar les accions de promoció en el territori català, accions com aquesta “Montsant es planta a Barcelona”.

Cellers Participants

EL VI A PUNT – MAS D’EN CANONGE – NOGUERALS – CELLER CEDO ANGUERA – MARIE AMELIE PONCE (SUI GENERIS)- VINYES DOMEMECH – ACUSTIC CELLER – CELLER EL MASROIG – ORTO VINS – CELLER LOS TROVADORES – PORTAL DEL MONTSANT – FICARIA VINS – CELLERS UNIO – PORTAL DEL PRIORAT – VINS DE MAS SERSAL – VINYES D’EN GABRIEL – CELLER ELS GUIAMETS – COOPERATIVA D’ULLDEMOLINS – COOPERATIVA FALSET MARÇA – CELLER DE CAPAÇANES – BARONIA DE MONTSANT – EL VI DELS 20 – CELLERS SANT RAFEL – MAS DE L’ABUNDĂ€NCIA – RONADELLES – VENUS LA UNIVERSAL