Loidana 2007 de Marco Abella
19 febrer 2012 per Dani Coll
La complexitat i la mineralitat caracterÃstica de la majoria dels vins del Priorat no té perquè estar renyida amb la frescor. Un bon exemple és el Loidana 2007 del Celler Marco Abella (Porrera, Priorat), un vi que, conservant tota l’à nima del Priorat i dels excel·lents vins del celler, ofereix una opció més lleugera i fresca al paladar.
De color cirera i ribet rubÃ, amb llà grima densa i à gil en copa, l’aroma de la garnatxa d’aquest vi us enamorarà . Molta fruita vermella, gerds i maduixes, combinada amb records de xocolata amb llet i llaminadura. De pas lleuger i fresc en boca, rodó, sense arestes i amb una lleugera dolçor, després de cada glop us demanareu omplir novament la copa.
Un vi ideal per maridar-lo amb carns blanques, arrossos i rissottos i també amb un bon magret d’à nec. Un bon Priorat per gaudir-lo i augmentar el plaer dels vostres à pats ! Molt recomanable.