El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/envinats
  • Inici
  • Qui som
  • Vols que catem el teu vi ?

Envinats

És quan bec que hi veig clar

Articles
Comentaris

Envinats i Amics. Priorat i Montsant.

29 març 2012 per Dani Coll

Si hi ha una cosa que ens agrada tant com tastar vins és compartir-ho amb els amics. Quants més millor. I és que no hi ha res més plaent que degustar els tanins i percebre la complexitat dels aromes compartint taula i sensacions plegats. En aquest sentit, els tastos socials (Envinats & amics, com els hem batejat nosaltres), és una de les activitats que, tot i no ser el millor moment per fer un tast acurat i precís, els gaudim d’allò més pel seu caràcter lúdic i amistós. (veure les fotos de la nit).

Aquest dimarts 20 de març, novament al Restaurant La Fundició de Girona, vam cel·lebrar-ne una nova edició. Aquest cop vam comptar amb més de 60 assistents per tastar els vins de dues de les nostres zones vinícoles catalanes preferides : DOQ Priorat i DO Montsant. En aquesta ocasió vam tenir la sort de poder comptar amb les explicacions dels mateixos enòlegs i/o viticultors d’alguns dels cellers més representatius de la zona.
Després del retrobament amb els amics, vam iniciar la nit amb la presentació de l’enòleg Joan Asens del Celler Orto Vins de la DO Montsant. Aprofitant els seus coneixements i dilatada experiència, en Joan ens va fer també una interessant introducció tant a la zona del Montsant com del Priorat. Tot seguit, després de parlar-nos del projecte Orto Vins, de les característiques de les seves finques i dels magnífics vins monovarietals que produeixen, vam tastar el primer vi de la nit : Blanc d’Orto brisat 2010. Una magnífica garnatxa blanca 100% amb una criança de 7 mesos amb les seves mares.
A continuació, vam endinsar-nos a Porrera, DOQ Priorat, de la mà de l’Albert Costa, enòleg del Celler VallLlach. L’Albert va explicar-nos les característiques de les finques del seu celler i la seva filosofia de sempre tenir la vinya i el viticultor davant de tot. A VallLlach fan grans vins que tenen la carinyena i la garnatxa com a varietats protagonistes. El vi que ens va proposar l’Albert per tastar fou l’Embruix 2009. Un altra anyada del seu vi d’entrada que cada any aconsegueix mantenir l’autenticitat i expressió de Porrera a la copa. Més tard, durant el sopar, vam tenir la grata sorpresa de tastar una màgnum de l’imponent VallLlach 2002.
Seguidament, sense deixar el poble de Porrera, l’Olivia Bayés de Celler Marco Abella ens va presentar el seu celler oferint-nos una interessant descripció de les característiques de les seves finques amb unes espectaculars fotografies de les mateixes. A Marco Abella continuen amb la feina de diverses generacions de la família dedicades a la vinya. Fidels a les varietats autòctones de la garnatxa i carinyena, l’Olívia va proposar-nos el tast de Mas Mallola 2007 i tot seguit el seu primer vi : Clos Abella 2007. Més tard, durant el sopar també vam poder degustar una de les novetats del celler : Loidana 2010, un molt bon vi d’entrada que manté un gran equilibri entre frescor i concentració, ideal per prendre amb àpats lleugers.
No podia faltar a un tast del Priorat un vi de Torroja, i quin millor exemple que els vins del Celler Aixalà-Alcait presentats pel seu viticultor, l’amic Jordi Aixalà. En Jordi, amb el mateix llenguatge directe i sincer que expressen els seus vins, ens va explicar el seu sistema de treball i com treballa la vinya. Ens va presentar el seu nou Les Clivelles 2009, una carinyena 100% interessant alhora que complexe i el seu Destrankis 2010, un vi que els Envinats hem anat seguint cada any i que després de notar-li que li mancava ampolla durant el tast del novembre passat, ara sí està al punt perfecte per degustar-lo. Novament un vi dels que manté una de les millors relacions qualitat-preu de la zona.
I com a gironins que som, no podia faltar a un Envinats i amics un celler de l’Empordà. Aquest cop vam convidar a un dels cellers més interessants : Celler Martín-Faixó de Cadaqués. L’Ester Martín, l’enòloga del celler ens va presentar la seva finca, presidida per la magnífica masia del S.XIV al bell mig del Parc Natural de Cap de Creus. Les seves finques, formades d’esquistos i pissarres, piquen l’ullet a les seves companyes tarragonines, donant lloc a uns vins que ens fan adonar dels punts en comú que comparteixen Priorat i Empordà. L’Ester ens va presentar els seus Perafita 2010 rosat, el Perafita 2009 i el vi emblemàtic de la casa, el saborós i Cadac 2006. Tots tres vins de qualitat que confirmen un cop més la bona feina de la família Martín-Faixó.
I si no n’hi havia prou amb el tast de tots aquests vins, seguint amb el caràcter distès que va tenir la nit, vam també poder comptar amb la presència dels entranyables Carles Xuriguera i Fel Faixedas, els quals amb els seus divertits i enginyosos comentaris, van aconseguir dibuixar un somriure als assistents entre glop i glop. Com diria el mateix Marcel Gorgori (En clau de vi, TV3): quin parell !


Una nit fantàstica !
Gràcies a tots i fins la propera que esperem sigui ben aviat !.


(Publicarem properament la nota de tast de cadascun dels vins tastats.)


Afegit a Empordà, Envinats, Montsant, Priorat | No hi ha comentaris



Els comentaris estan tancats.

  • Qui som ?

    Grup Envinats : un tast sincer d'aficionats al vi : La vida és tan curta que no dóna per a més.
  • Envian’s un correu !

    Envia'ns un correu !
  • Vols que catem el teu vi ?
  • Twitter Envinats

    • No public Twitter messages.
  • Categories

    • Albarinho (4)
    • Alella (5)
    • Argentina (1)
    • Austràlia (1)
    • Bierzo (1)
    • Blancs (33)
    • Bordeus (1)
    • Borgonya (3)
    • Cabernet franc (4)
    • Cabernet Sauvignon (24)
    • Campo de Borja (1)
    • Carinyena blanca (5)
    • Carinyena negra (23)
    • Castilla-La Mancha (2)
    • Cava (5)
    • Champagne (2)
    • Chardonnay (5)
    • Chile (1)
    • Conca de Barberà (1)
    • Costers del Segre (4)
    • DO Alacant (2)
    • DO Valencia (1)
    • Empordà (47)
    • Envinats (24)
    • Garnatxa blanca (20)
    • Garnatxa negra (43)
    • General (40)
    • Gewürztraminer (1)
    • GiroVi (2)
    • Godello (1)
    • Itàlia (2)
    • Llenguadoc-Rosselló (1)
    • Loira (2)
    • Macabeu (7)
    • Marsanne (2)
    • Marselan (2)
    • Mencia (1)
    • Merlot (11)
    • Monastrell (3)
    • Monterrei (1)
    • Montsant (14)
    • Morenillo (1)
    • Navarra (3)
    • Negres (63)
    • Notícies (12)
    • On comprar vi (3)
    • Pansa blanca (3)
    • Pedro Ximenez (1)
    • Penedès (12)
    • Petit Verdot (2)
    • Picapoll (1)
    • Pinot noir (6)
    • Pla de Bages (1)
    • Prieto Picudo (1)
    • Priorat (41)
    • Rías Baixas (4)
    • Ribeiro (1)
    • Ribera del Duero (9)
    • Riesling (3)
    • Rioja (8)
    • Rosats (2)
    • Rosselló (1)
    • Roussanne (2)
    • Samsó (8)
    • Sauvignon blanc (4)
    • Somontano (1)
    • Sudàfrica (1)
    • Syrah (17)
    • Tempranillo (6)
    • Tenerife (1)
    • Terra Alta (6)
    • Tierra de León (1)
    • Toro (2)
    • Ull de llebre (9)
    • Uncategorized (7)
    • Valdeorras (1)
    • Verdejo (2)
    • Vins de garatge (1)
    • Vins de la terra (7)
    • Viognier (3)
  • Amics dels Envinats

    • Miquel Fuentes
    • SensePresses
  • Comprar Vi

    • Ca l’Àngel
    • Celler de Gelida
    • El Magatzem del Pont
    • Esperit de Vic – Vins Catalans
    • Grau vins i licors
    • Lavinia
    • Molt Bo !
    • OgumVins
    • Restaurant-Vinacoteca La Fundició
    • Tot Vi
    • Uvinum
    • VilaViniteca
    • Vinateria Aguilo
    • Vins de l’Empordà
  • El Mon del vi

    • Abadia Retuerta
    • Albet i Noya
    • Bodegas Ramiro
    • Can Bonastre
    • Castell de Peralada
    • Castell del Remei
    • Celler Aixalà i Alcait
    • Celler Arché Pagès
    • Celler Can Sais
    • Celler Finca Ca N'Estella
    • Celler Marco Abella
    • Celler Martín Faixó
    • Celler Mas d'en Gil
    • Celler Melis
    • Celler Pardàs
    • Celler Terra Remota
    • Celler Trio Infernal
    • Celler Vall Llach
    • Costers del Siurana
    • DO Empordà
    • DO Montsant
    • Ecocci vins
    • Espelt
    • Feifiñanes
    • Finca La Emperatriz
    • GiroVi
    • La Vinyeta
    • Mas del Botó
    • Mas Martinet
    • Oliver Conti
    • Pazo de Señorans
    • Rutes Vi Empordà
    • Serrat de Montsoriu
    • Sies.TV – Gastronomia
    • Tayaimgut
    • Terroir al límit
    • Vinyes dels Aspres
  • FotoEnvinats

    • 2n Curs de vins Hivern 2007
    • 3a Nit Vins de Torroja del Priorat
    • 4a Nit dels Vins de Torroja del Priorat
    • 5a Nit dels Vins de Torroja del Priorat
    • Chardonnay 15 Setembre 2011
    • Costers del Segre 18 Feb 2010
    • Ecològics 26 Octubre 2011
    • Emporda 22 Maig 2008
    • Envinats a Arrels del Vi 2011
    • Envinats a Celler Arché-Pagès
    • Envinats a Celler Marco Abella
    • Envinats a Celler Martí Fabra
    • Envinats a Mas d'en Gil
    • Envinats al Catavins 2009
    • Envinats al Celler l'Encastell
    • Envinats al GiroVi 2009
    • Envinats al Tasta Porrera 2011
    • Envinats amb Agustí Ensesa
    • Envinats i amics – Garnatxes i Carinyenes Empordà – 29 Juny 2012
    • Envinats i amics – Priorat i Montsant – 20 Març 2012
    • Envinats i amics 24Nov 2011
    • Envinats i amics Tast Terra Alta 24 Maig 2013
    • Falset i 4t Tast amb llops
    • Gallegs 3 desembre 2008
    • Mas d'en Gil al Vinomi
    • Mediatics 28 de maig 2009
    • Monovarietals 17 marc 2009
    • Pinots noir 22 octubre 2008
    • Riberas al Magatzem del Pont
    • Riojas 10 Abril 2008
    • Tast 26 Juny 2008
    • Tast Blancs 17 Juny 2010
    • Tasta Porrera 2010
    • Terra Alta 14 gener 2009
    • Vins Hemisferi Sud Gener 2010
  • Mes blogs de vi

    • DeVinis
    • El blog de Molt Bo
    • El racó del bon vi
    • El vi a punt
    • En clau de vi
    • Esperit de Vic
    • Feifiñanes
    • Jordi Melendo
    • PilarVi
    • Plaers de boca
    • SopaYCaldo
    • Suggeriments Gastronòmics
    • VadeBacus
    • VadeVi.Cat
    • vi, moments, persones
    • VilaKia
    • Viníssim
    • Viniterraneum
    • Vinography
    • Vins de Catalunya
    • Wine TV – Gary Vaynerchuck
    • Wines and the city
  • Vi a copes

    • El llangardaix sibarita
    • Monvinic
    • Restaurant-Vinacoteca La Fundició
  • Darrers comentaris

    • Arxiu

      • juliol 2015 (1)
      • maig 2014 (1)
      • abril 2014 (1)
      • març 2014 (1)
      • novembre 2013 (3)
      • octubre 2013 (1)
      • agost 2013 (5)
      • juliol 2013 (2)
      • maig 2013 (5)
      • abril 2013 (1)
      • desembre 2012 (1)
      • novembre 2012 (6)
      • setembre 2012 (2)
      • agost 2012 (3)
      • juliol 2012 (3)
      • juny 2012 (1)
      • maig 2012 (1)
      • abril 2012 (5)
      • març 2012 (3)
      • febrer 2012 (2)
      • desembre 2011 (6)
      • novembre 2011 (6)
      • octubre 2011 (3)
      • setembre 2011 (3)
      • agost 2011 (3)
      • juliol 2011 (2)
      • juny 2011 (4)
      • maig 2011 (2)
      • febrer 2011 (1)
      • gener 2011 (1)
      • desembre 2010 (3)
      • novembre 2010 (3)
      • octubre 2010 (1)
      • setembre 2010 (4)
      • agost 2010 (1)
      • juliol 2010 (1)
      • juny 2010 (5)
      • abril 2010 (3)
      • març 2010 (3)
      • gener 2010 (4)
      • desembre 2009 (1)
      • novembre 2009 (5)
      • octubre 2009 (6)
      • setembre 2009 (3)
      • agost 2009 (2)
      • juliol 2009 (6)
      • juny 2009 (1)
      • maig 2009 (3)
      • març 2009 (4)
      • febrer 2009 (2)
      • gener 2009 (3)
      • desembre 2008 (4)
      • novembre 2008 (3)
      • octubre 2008 (2)
      • setembre 2008 (3)
      • agost 2008 (2)
      • juliol 2008 (3)
      • juny 2008 (3)
      • maig 2008 (4)
      • abril 2008 (3)
      • desembre 2007 (2)
      • novembre 2007 (1)
      • novembre 2006 (3)
    • Autors

      Dani Coll

    Tema: MistyLook by Sadish. WPMU Theme pack by WPMU-DEV.