El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/envinats
Articles
Comentaris

Dels vins del Celler Marco Abella ja n’hem parlat en articles anteriors, i ens faltava fer-ho del seu primer vi, el Clos Abella, que vàrem tenir l’oportunitat de tastar i gaudir en el darrer tast social que vàrem organitzar aquest passat mes de març.

El celler està situat a la població prioratina de Porrera, on treballen amb les varietats autòctones per excel·lència de la zona, la garnatxa i la carinyena, aconseguint transmetre en els seus vins l’essència de la terra d’on provenen: terrenys àrids caracteritzats per la presència de la llicorella, i amb l’alçada suficient que proporciona a les vinyes la ventilació necessària per gaudir d’unes condicions extraordinàries.

Les condicions d’aïllament d’aquestes parcel·les les fan aptes per a practicar l’estil d’agricultura que marca la manera de treballar del celler: la biodinàmica, amb l’objectiu d’obtenir de la terra un producte d’altíssima qualitat, amb el major respecte pel regne animal i vegetal que les envolta.

De les parcel·les més elevades i de l’acurada selecció a mà dels millors raïms de les vinyes que s’hi troben, en prové el Clos Abella 2005. Un fantàstic vi elaborat amb les varietats Garnatxa (40%) i Carinyena (40%), amb un toc de Cabernet Sauvignon i de Syrah, i criança de 24 mesos en botes de roure francès i 24 més en ampolla, abans d’abandonar el celler. Presenta un color cirera tapat, impenetrable, amb vora grana,  d’aspecte dens i untuós a la copa. De seguida ens envolten aromes de complexitat extraordinària, amb records de fruita negra madura, balsàmics que ens transporten a la frescor de les herbes de bosc com el fonoll i el romaní. Apareixen també records característics de la garnatxa com el cacau i una subtil mineralitat pròpia dels vins de la zona, combinant amb una esplèndida cremositat provinent del roure. A la boca, la seva elegància i equilibri no renyeixen amb la seva potencia i carnositat, on retorna la fruita madura i la cremositat, i un final fresc i llarg aconsegueixen un conjunt de sensacions que fan que un glop convidi al següent, fent-nos gaudir de manera sublim. Un Priorat on l’elegància i la potència es troben en perfecte equilibri.

Fantàstica feina Marco Abella. Gràcies per aquesta joia!