El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/envinats
Articles
Comentaris

Dels vins del Celler Marco Abella ja n’hem parlat en articles anteriors, i ens faltava fer-ho del seu primer vi, el Clos Abella, que v√†rem tenir l’oportunitat de tastar i gaudir en el darrer tast social que v√†rem organitzar aquest passat mes de mar√ß.

El celler est√† situat a la poblaci√≥ prioratina de Porrera, on treballen amb les varietats aut√≤ctones per excel¬∑l√®ncia de la zona, la garnatxa i la carinyena, aconseguint transmetre en els seus vins l’ess√®ncia de la terra d’on provenen: terrenys √†rids caracteritzats per la pres√®ncia de la llicorella, i amb l’al√ßada¬†suficient que¬†proporciona a les vinyes la ventilaci√≥ necess√†ria per gaudir d’unes condicions extraordin√†ries.

Les condicions d’a√Įllament d’aquestes parcel¬∑les les fan aptes per a practicar l’estil d’agricultura que marca la manera de treballar del celler: la biodin√†mica, amb l’objectiu d’obtenir de la terra un producte d’alt√≠ssima qualitat, amb el major respecte pel regne animal i vegetal que¬†les envolta.

De les parcel¬∑les m√©s elevades i de l’acurada selecci√≥ a m√† dels millors ra√Įms de les vinyes que s’hi troben, en prov√© el Clos Abella 2005. Un fant√†stic vi elaborat amb les¬†varietats Garnatxa (40%) i Carinyena (40%), amb un toc de Cabernet Sauvignon i de Syrah, i crian√ßa de 24 mesos en botes de roure franc√®s i 24 m√©s en ampolla, abans d’abandonar el celler. Presenta un color cirera tapat, impenetrable, amb vora grana,¬† d’aspecte dens i untu√≥s a la copa. De seguida ens envolten aromes de complexitat extraordin√†ria, amb records de fruita negra madura, bals√†mics que ens transporten a la frescor de les herbes de bosc com el fonoll i el roman√≠. Apareixen tamb√© records caracter√≠stics de la garnatxa com el cacau i una subtil mineralitat pr√≤pia dels vins de la zona, combinant amb una espl√®ndida cremositat provinent¬†del roure. A la boca, la seva eleg√†ncia i equilibri no renyeixen amb la seva potencia i carnositat,¬†on retorna la fruita madura i la cremositat,¬†i un final fresc i llarg aconsegueixen un conjunt de sensacions que fan que un glop convidi al seg√ľent, fent-nos gaudir de manera sublim. Un Priorat on l’eleg√†ncia i la pot√®ncia es troben en perfecte equilibri.

Fantàstica feina Marco Abella. Gràcies per aquesta joia!