El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/envinats
Articles
Comentaris

A prop del poble Olmedo, a pocs Kms de Valladolid, es troba Bodegas y Viñedos La Mejorada, un celler que des de 2004 ha recuperat les vinyes antiquíssimes del Monasterio de San Jerónimo de la Mejorada (fundat el s.XV per Ferran de Trastàmara, més tard, Ferran I de Catalunya i Aragó), per novament fer-hi vins amb una marcada personalitat.

Tot i que per ubicació les vinyes són a la DO Rueda, coneguda pels seus vins blancs, a La Mejorada únicament produeixen vins negres. Els seus vins són basats en el tempranillo o tinta fina, la varietat tradicional de la zona, però també incorporen altres varietats com cabernet sauvignon, syrah o merlot per fer alguns dels seus cupatges.

Dins el recinte del monestir, hi ha la finca Las Cercas on es redueix el rendiment de les vinyes a 1500Kg/Ha per garantir la màxima qualitat que puguin oferir. D’aquesta finca és el vi insígnia del celler : Finca La Mejorada Las Cercas 2006. De color cirera amb ribet rubí i bastant tapat, en nas es presenta complex. La pell humida, animal, es barreja amb records de molsa, bolets. La fruta hi és poc present. Els aromes terciaris són els predominants. En boca, té un pas rodó, sense arestes tot i deixant una lleugera astringència i postgust amarg. Un vi fidel al terreny ideal per degustar amb formatges curats o semicurats.