El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/envinats
Articles
Comentaris

Terra Remota Camino 2011

Camino2011

Des de la seva fundació l’any 2006, Terra Remota -el celler de Marc i Emma Bournazeau a la DO Empordà– ha consolidat el seu posicionament al mercat exterior, on ha assolit la xifra del 70% de les vendes.

A aquest èxit hi ha contribuït, sens dubte, un dels puntals de la seva gamma de vins, el negre amb criança Camino, que fa poques setmanes ha aparegut al mercat amb la seva nova anyada 2011. 

Els vins del celler són característics per conservar molta fruita i aromes de florals en els seus cupatges. Aquest Camino 2011, es presenta en aquesta anyada amb un color roig picota, de capa mitja, amb un nas on hi predomina la fruita vermella, gerds, cirera, i també balsàmics, garriga i mentolats. Els seus 12 mesos de pas per bóta li aporten complexitat i cos, amb un lleuger toc de vainilla, acaben d’arrodonir uns tanins que aporten una magnífica carnositat i frescor en boca, esdevenint un vi molt elegant.

Els que hàgiu tastat altres anyades d’aquest Camino, trobareu en aquest 2011 una de les seves millors expressions. El predomini de la garnatxa ja en aquesta anyada sobre la syrah i una collita més madura li han aportat més carnositat mantenint la frescor ja característica d’antuvi. Un molt bon vi. Ben treballat i a gran alçada dins l’Empordà.