La DO Montsant es planta a Barcelona el 12 de novembre
27 octubre 2011 per Dani Coll
26 cellers de la DO participaran a la Mostra de vins “Montsant es planta a Barcelona”. El Mercat de Santa Caterina acollirà un tast de vins de la DO Montsant que s’emmarca en la celebració del seu 10è aniversari. Els tiquets, que inclouran una copa Riedel i 5 vals de degustació, es vendran per 10 euros.
La ciutat comtal ha estat escollida per acollir, el proper 12 de novembre, un dels actes mĂ©s destacats de les celebracions del 10è aniversari de la DenominaciĂł d’Origen Montsant. En aquesta mostra i tast de vins, els assistents seran testimonis i protagonistes del potencial i qualitat d’aquesta regiĂł vitivinĂcola, situada a la comarca del Priorat i creada l’any 2001.
Per celebrar aquesta dècada de trajectòria, en la que els seus cellers i vins han obtingut multitud de reconeixements, la DO Montsant ha organitzant una mostra davant el Mercat de Santa Caterina, al barri de Sant Pere, sota el lema “Montsant es planta a Barcelona”. Hi prendran part 26 cellers d’aquesta prestigiosa DO, i ho faran amb un objectiu clar: ser els propis elaboradors qui expliquin els seus vins a la gent. Segons el president de la DO Montsant, Jaume Domènech, “ningú ho pot fer millor això”.
“Montsant es planta a Barcelona” s’iniciarĂ a les 11h del matĂ i romandrĂ oberta fins a les 9 del vespre. Per un preu de 10€, els assistents rebran un copa Riedel i 5 vals de degustaciĂł per tastar els vins dels 26 cellers que seran presents a la mostra. Molts d’aquests vins (blancs, negres, rosats i dolços) gaudeixen del reconeixement dels crĂtics mĂ©s influents, des del guru Robert Parker a JosĂ© PeñĂn, passant per la Guia de Vins de Catalunya i altres rĂ nquings de renom.
La Filosofia Montsant
La filosofia de la DO Montsant, i dels cellers que en formen part, es basa per damunt de tot en elaborar vins de qualitat. Per tal d’assolir aquesta fita, s’utilitzen majoritĂ riament les varietats autòctones, garnatxa i carinyena, amb petites aportacions de varietats foranes com el cabernet, el merlot o el syrah. TambĂ© hi influeix la tècnica en l’elaboraciĂł dels vins, que a Montsant Ă©s un cupatge de la llarga tradiciĂł vitivinĂcola de la zona i dels nous coneixements que hi apliquen els enòlegs.
A la DO Montsant s’hi elaboren uns 5 milions d’ampolles l’any, de les quals un 70% s’exporta a l’exterior. La resta, majorità riament, es queda a Catalunya. És un bon percentatge, tot i que des de la DO s’intenta treballar per augmentar-lo. Una de les vies és reforçar les accions de promoció en el territori català , accions com aquesta “Montsant es planta a Barcelona”.
Cellers Participants
EL VI A PUNT – MAS D’EN CANONGE – NOGUERALS – CELLER CEDO ANGUERA – MARIE AMELIE PONCE (SUI GENERIS)- VINYES DOMEMECH – ACUSTIC CELLER – CELLER EL MASROIG – ORTO VINS – CELLER LOS TROVADORES – PORTAL DEL MONTSANT – FICARIA VINS – CELLERS UNIO – PORTAL DEL PRIORAT – VINS DE MAS SERSAL – VINYES D’EN GABRIEL – CELLER ELS GUIAMETS – COOPERATIVA D’ULLDEMOLINS – COOPERATIVA FALSET MARÇA – CELLER DE CAPAÇANES – BARONIA DE MONTSANT – EL VI DELS 20 – CELLERS SANT RAFEL – MAS DE L’ABUNDĂ€NCIA – RONADELLES – VENUS LA UNIVERSAL