Abadal 3.9 2006
3 desembre 2009 per Carles Ovide
La finca del celler Masies d’Avinyó, situat a Santa Maria d’Horta d’Avinyó, al Bages (DO Pla de Bages), comprèn diversos polÃgons i parcel·les, i es en el polÃgon 3, parcel·la 9, on es troben les vinyes mes velles de Cabernet Sauvignon i Syrah, amb les que s’elabora l’Abadal 3.9.
Vi de finca que expressa a la perfecció les caracterÃstiques del “terroir” del Bages: pedra calcà ria sobre argila roja, tot envoltat de boscos que donen al vi mineralitat i una molt bona expressió d’aromes balsà mics.
Envellit durant 12 mesos en botes de roure francès (70%) i americà (30%), l’Abadal 3.9 es un vi de color cirera intens amb vora teula. Ofereix aromes de fruita vermella amb notes balsà miques de regalèssia i menta, fons de vainilla i tabac. A la boca es presenta ampli i potent, amb tanins polits i un llarg post-gust amb records de cacau.
MagnÃfic reserva que te molt ben merescuts els 91 punts Parker atorgats aquest passat mes de juny, i que us recomanem tastar i gaudir-ne.