Tast al Magatzem del Pont
20 febrer 2009 per Dani Coll
En aquesta ocasió, els Envinats ens vam desplaçar a la magnÃfica sala de cata que Destil.leries Gerunda disposa al costat de la botiga, on la Linda ens va proposar fer un tast a cegues de set vins de la DO Ribera del Duero. Un exercici que practiquem poc i que és molt recomanable ja que permet un acostament més sincer al tast, alliberant-nos dels possibles prejudicis i influència que podem tenir pels noms i etiquetes i que facilita aixà la concentració en els nostres sentits a l’hora de valorar el que bevem.
Tot i compartir la mateixa DO, els vins del tast podrÃem dir que tenen força diferències entre sÃ, fins i tot radicals en alguns casos. Els vins tastats -i en aquest ordre- foren :
Fescenino 2007. Tinta del paÃs. 10 mesos criança.
Un vi que tots plegats trobà rem molt més jove que no pas els 10 mesos de bóta que indica la nota de tast de la seva etiqueta. De color viu i brillant, amb tons violacis. Fruitositat sense complexes i excel.lent frescor, amb un pas lleu per bóta (imposible que siguin els 10 mesos indicats en etiqueta) que li proporciona el cos suficient, sense que les virtuts de la joventut es vegin alterades.
Emilio Moro Finca Resalso 2006. Tinta fina. 4 mesos roure francès Allier.
De color viu amb ribet rubÃ. Certa evolució, fruita de bosc, tocs herbacis i minerals. Tanins secants. Amb més pes i cos que l’anterior.
Cóndita 2006. Tempranillo. Criança de 14 mesos roure francès i americà .De color cirera tapat i ribet amb tonalitats violà cies de certa juventut. Fruita vermella madura, notes de xocolata i regalèssia. En boca es potent amb tanins secs però madurs. Molt més complexe que els dos anteriors. Un molt bon vi que tots estiguerem d’acord té una relació qualitat-preu molt bona comparada amb el seu germà gran Mauro.
Pago de los Capellanes Crianza 2006. Tinto fino 90%. Cabernet Sauvignon 10%. 12 mesos de roure francès.
Un vi molt conegut i que molts havÃem tastat en d’altres ocasions trobant-lo excel.lent, aquest cop el trobà rem força tancat. Fou una sorpresa trobar-lo tan poc expressiu en nas. En boca, molt millor. Fruita encara present i ben ensamblada amb la fusta i amb tocs minerals.
Astrales 2006. Tinto fino. 18 mesos de barrica.
De color roig picota força tapat. Un vi amb cos, imponent. Amb una presència de fusta molt evident tant en nas com en boca però identificant-hi encara fruita. Sotabosc, xocolata, torrats.
El vi més evolucionat dels que vam tastar. De capa alta amb ribet ataronjat. Forts aromes provinents de la criança en fusta al primer moment que vam reduint-se en deixar-lo reposar. Fruita vermella madura amb un predomini clar del seu pas pels 18 mesos de barrica en forma d’aromes fumats, notes de tabac.
Un clà ssic de Ribera del Duero. Predomini dels aromes aportats per la fusta sobre una minvant fruita, tot i que encara hi és present.
Carles Ovide i Dani Coll