Taberner 2006
19 abril 2010 per Carles Ovide
Tot just la segona anyada d’aquest vi del celler Huerta de Albalá, a Cádiz, i ja destacant entre els millors. Amparat en la qualificació de “vino de la tierra de Cádiz”, destaca per ser un vi excel·lent que neix en una zona no acostumada fins ara a l’elaboració de vins negres d’alta qualitat. Vi que ja en la seva primera anyada (varietal de syrah) transmetia una elegà ncia i amplitud d’aromes fantà stiques, i que ara en aquesta s’enriqueix amb noves aportacions dels raïms de Merlot i Cabernet Sauvignon.
Envellit durant 12 mesos en botes de roure francès i durant 1 any en ampolla. De color cirera picota i ribet taronja, de capa alta. De gran complexitat aromà tica, destacant la fruita madura, compota, prunes, tocs sorprenents d’ametlla torrada, cacau. En boca es potent, cà lid, cremòs, molt elegant, amb molt bon recorregut que omple la boca de fruita madura i records de fruits secs, amb un final que s’allarga de manera esplèndida i que convida a seguir bevent.
Un vi negre andalús que us sorprendrà !