Castell del Remei, un dels cellers de Costers del Segre que m’agrada especialment per la magnÃfica qualitat-preu de cadascun dels seus vins (Oda, Gotim bru, Mas Planell), ja fa uns anys que ens recorda la data en què començaren a fer vi amb el seu 1780, un deliciós cupatge de Cabernet Sauvignon, Ull de llebre i Garnatxa.
És aquest un d’aquells vins que, des de que de el vaig tastar aconsellat per l’amic Carles Ovide, sempre que l’he tastat m’ha satisfet plenament i ha estat repetidament un vi d’aquells que no decep mai i s’ajusta a l’esperat quan el comparteixes en un sopar amb amics o el recomanes a algú que demana consell.
Fa pocs dies, n’he tornat a obrir un de l’anyada 2004, i l’he trobat en un punt molt bo de consum. De color roig picota de capa mitja i encara amb alguns rivets violacis, els 15 mesos de criança en fusta nova francesa i americana aconsegueixen afinar-lo amb tot un seguit d’aromes de vainilla, cacaus i espècies que no malmeten unes fruites roges i pruna ben madura. Tot i tenir més d’un 14% d’alcohol, aquest no es fa especialment present en boca i són els seus tanins persistents els que ens queden al record amb un gust força llarg.
Un bon vi, un valor segur i a un preu contingut (volta els 20€) que val el que costa.