Oliver Conti, Ara 2008
29 setembre 2010 per Carles Ovide
Des de sempre els Envinats hem seguit de ben a prop el bon fer i l’evolució del Celler Oliver Conti, destacant des dels seus inicis a l’any 1991 pel seu atreviment a l’hora de proposar vins diferents, que busquen reflectir la forta personalitat de l’Empordà .
Les idees innovadores dels germans Oliver Conti, en Xavier i en Jordi, que decidiren plantar varietats de raïm inusuals a la DO Empordà , com ara la Cabernet Sauvignon, la Cabernet franc i la Merlot pels seus vins negres, i la Gewürztraminer i la Sauvignon blanc pels seus vins blancs, per combinar-les amb les varietats tÃpiques de la zona com la Garnatxa i la Macabeu, són una interessant proposta. Els seus vins, tots ells de marcada personalitat, han rebut el reconeixement merescut per part d’aficionats i professionals del sector, i no falten a les cartes de vins dels restaurants, ni a les recomanacions de les botigues especialitzades.
Aquesta vegada volem destacar un dels vins : l’Ara 2008 que amb aquesta complirà la seva tercera aparició al mercat (anteriorment van aparèixer les collites 2005 i 2007).
L’Ara és un vi elaborat amb les varietats Garnatxa, Merlot, Cabernet sauvignon i Cabernet franc, un cupatge que busca i dóna a aquest vi una personalitat i estil propis. La Garnatxa li aporta la frescor pròpia d’un vi clarament mediterrani i combina de manera perfecta amb el carà cter i la potència que aporten la Merlot i la Cabernet sauvignon, complementat amb les qualitats aromà tiques de la Cabernet franc. Per altra banda la Merlot i la Cabernet sauvignon passen un perÃode de 12 mesos en botes de roure francès i americà , aconseguint donar al vi l’harmonia i estructura necessà ries.
Vi de color cirera amb ribet que deixa el violaci per tornar-se robÃ, de capa mitja-alta. Aromes de fruita madura, quasi confitada (prunes, mores), també apareixen aromes especiats (pebre), amb tocs torrats i lleugera vainilla del seu pas per fusta, que potser encara no harmonitza del tot amb la fruitositat, però que ho aconseguirà amb poc temps. A la boca es llaminer i refrescant, però amb carà cter i tanins notables que fan que es mostri estructurat i potent.
No deixeu escapar l’ocasió de tastar-lo, aixà com tots els altres vins elaborats per aquest celler, sempre diferents i sorprenents.