El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/envinats
  • Inici
  • Qui som
  • Vols que catem el teu vi ?

Envinats

És quan bec que hi veig clar

Articles
Comentaris

Celler Mas d’en Gil: El jardí del vi

5 setembre 2011 per Dani Coll

Quan la Marta va venir a Girona el passat mes de juny per presentar els vins dels celler al Magatzem del Pont (veure post: Mas d’en Gil al Vinomi), vàrem sortir de la trobada amb el cert convenciment de que no podíem trigar a anar a Bellmunt del Priorat a visitar Mas d’en Gil, així que aprofitant el nostre viatge al Priorat per assistir a la 4ª nit dels vins de Torroja, vàrem concretar la visita per l’endemà mateix. (Fotos : Envinats a Mas d’en Gil)

Quan arribes a Mas d’en Gil t’adones de que l’espectacularitat dels seus vins està en plena consonància amb el paratge d’on provenen. La finca es un exemple d’integració en el fantàstic paisatge que l’envolta, on vinyes, oliveres, ametllers i avellaners conviuen de manera ordenada i en perfecte harmonia.

La Marta ens esperava aquell matí per mostrar-nos “in situ” tot el que ens havia avançat aquell dia a Girona, així que provistos d’uns bons barrets que ella mateixa ens va proporcionar per protegir-nos d’un sol de justícia, vàrem pujar al 4×4 per integrar-nos nosaltres mateixos en aquell paratge meravellós.

Primer vam visitar L’Esmoler, una zona on hi ha les vinyes de macabeu, principal component del seu magnífic blanc Coma Blanca. Aquesta varietat a Mas d’en Gil ja fa uns quants anys que la treballen amb grans resultats i, tot i ser més característica d’altres zones catalanes com el Penedès, cada cop l’estem trobant a més cellers del Priorat formant sovint cupatge amb garnatxa blanca (com és el seu cas), viognier o fins i tot amb d’altres més exòtiques com PX o chenin.

Seguidament, després d’una interessant explicació sobre la importància de mantenir una flora adient a peu de vinya que ajudi a combatre les males herbes i de comprovar que els gotims ja són ben daurats, vam proseguir cap a la zona d’El Sas, on vam poder veure les vinyes de carinyena.

Si hi ha un vi que als Envinats ens porta bons records i que anem tastant regularment és el Clos Fontà. Poder trepitjar el terreny on creix la carinyena i, millor encara, poder tastar-ne els seus grans quasi a punt de veremar és tot un privilegi que cal aprofitar. Això sí, amb un bon barret per no quedar-nos-hi !

Molt interessant l’explicació que ens va fer la Marta de com tastar els grans de raïm del cep mateix per comprovar-ne el seu estat de maduració, tastant a intervals els grans de la part del cep que mira al sol i el de la part que mira a l’ombra,  i combinant  també els grans de raïm dels gotims més baixos amb els dels gotims més alts de cada cep. Impressionant la diferència entre uns raïms i els altres: més dolços i amb les pells més toves els encarats a sol, i molt més àcids i amb les pells més fortes els encarats a l’ombra. Convidats per la Marta, vàrem poder-ho comprovar fent l’exercici amb les fantàstiques carinyenes que ens envoltaven. Ens va queda clar que no es tan fàcil decidir el moment de la verema!

Ja de tornada cap a la masia, la Marta ens mostrà també una part de les més de 2000 oliveres que tenen plantades a la finca i que permeten fer un oli d’arbequina de gran qualitat.

Acompanyats d’una copa de l’excel·lent Coma Alta i xerrant distesament en un lloc més fresc, aquest quedarà com un d’aquells dies en què el vi passa a segon terme superat per l’agradable estona passada junts amb la gent de Mas d’en Gil. Moltes gràcies, Marta !

Els vins de Mas d’en Gil :

  • Coma Alta (garnatxa blanca i viognier)
  • Coma Blanca (macabeu i garnatxa blanca)
  • Bellmunt vi de vila.
  • Coma Vella (cabernet sauvignon, carinyena, garnatxa, garnatxa peluda, syrah i merlot)
  • Clos Fontà (garnatxa, carinyena, cabernet sauvignon, garnatxa peluda)
  • Gran Buig (garnatxa i carinyena)
  • Nus (garnatxa, syrah i viognier)

Carles Ovide i Dani Coll.

Afegit a Blancs, Carinyena negra, Garnatxa blanca, General, Macabeu, Negres, Priorat | No hi ha comentaris



Els comentaris estan tancats.

  • Qui som ?

    Grup Envinats : un tast sincer d'aficionats al vi : La vida és tan curta que no dóna per a més.
  • Envian’s un correu !

    Envia'ns un correu !
  • Vols que catem el teu vi ?
  • Twitter Envinats

    • No public Twitter messages.
  • Categories

    • Albarinho (4)
    • Alella (5)
    • Argentina (1)
    • Austràlia (1)
    • Bierzo (1)
    • Blancs (33)
    • Bordeus (1)
    • Borgonya (3)
    • Cabernet franc (4)
    • Cabernet Sauvignon (24)
    • Campo de Borja (1)
    • Carinyena blanca (5)
    • Carinyena negra (23)
    • Castilla-La Mancha (2)
    • Cava (5)
    • Champagne (2)
    • Chardonnay (5)
    • Chile (1)
    • Conca de Barberà (1)
    • Costers del Segre (4)
    • DO Alacant (2)
    • DO Valencia (1)
    • Empordà (47)
    • Envinats (24)
    • Garnatxa blanca (20)
    • Garnatxa negra (43)
    • General (40)
    • Gewürztraminer (1)
    • GiroVi (2)
    • Godello (1)
    • Itàlia (2)
    • Llenguadoc-Rosselló (1)
    • Loira (2)
    • Macabeu (7)
    • Marsanne (2)
    • Marselan (2)
    • Mencia (1)
    • Merlot (11)
    • Monastrell (3)
    • Monterrei (1)
    • Montsant (14)
    • Morenillo (1)
    • Navarra (3)
    • Negres (63)
    • Notícies (12)
    • On comprar vi (3)
    • Pansa blanca (3)
    • Pedro Ximenez (1)
    • Penedès (12)
    • Petit Verdot (2)
    • Picapoll (1)
    • Pinot noir (6)
    • Pla de Bages (1)
    • Prieto Picudo (1)
    • Priorat (41)
    • Rías Baixas (4)
    • Ribeiro (1)
    • Ribera del Duero (9)
    • Riesling (3)
    • Rioja (8)
    • Rosats (2)
    • Rosselló (1)
    • Roussanne (2)
    • Samsó (8)
    • Sauvignon blanc (4)
    • Somontano (1)
    • Sudàfrica (1)
    • Syrah (17)
    • Tempranillo (6)
    • Tenerife (1)
    • Terra Alta (6)
    • Tierra de León (1)
    • Toro (2)
    • Ull de llebre (9)
    • Uncategorized (7)
    • Valdeorras (1)
    • Verdejo (2)
    • Vins de garatge (1)
    • Vins de la terra (7)
    • Viognier (3)
  • Amics dels Envinats

    • Miquel Fuentes
    • SensePresses
  • Comprar Vi

    • Ca l’Àngel
    • Celler de Gelida
    • El Magatzem del Pont
    • Esperit de Vic – Vins Catalans
    • Grau vins i licors
    • Lavinia
    • Molt Bo !
    • OgumVins
    • Restaurant-Vinacoteca La Fundició
    • Tot Vi
    • Uvinum
    • VilaViniteca
    • Vinateria Aguilo
    • Vins de l’Empordà
  • El Mon del vi

    • Abadia Retuerta
    • Albet i Noya
    • Bodegas Ramiro
    • Can Bonastre
    • Castell de Peralada
    • Castell del Remei
    • Celler Aixalà i Alcait
    • Celler Arché Pagès
    • Celler Can Sais
    • Celler Finca Ca N'Estella
    • Celler Marco Abella
    • Celler Martín Faixó
    • Celler Mas d'en Gil
    • Celler Melis
    • Celler Pardàs
    • Celler Terra Remota
    • Celler Trio Infernal
    • Celler Vall Llach
    • Costers del Siurana
    • DO Empordà
    • DO Montsant
    • Ecocci vins
    • Espelt
    • Feifiñanes
    • Finca La Emperatriz
    • GiroVi
    • La Vinyeta
    • Mas del Botó
    • Mas Martinet
    • Oliver Conti
    • Pazo de Señorans
    • Rutes Vi Empordà
    • Serrat de Montsoriu
    • Sies.TV – Gastronomia
    • Tayaimgut
    • Terroir al límit
    • Vinyes dels Aspres
  • FotoEnvinats

    • 2n Curs de vins Hivern 2007
    • 3a Nit Vins de Torroja del Priorat
    • 4a Nit dels Vins de Torroja del Priorat
    • 5a Nit dels Vins de Torroja del Priorat
    • Chardonnay 15 Setembre 2011
    • Costers del Segre 18 Feb 2010
    • Ecològics 26 Octubre 2011
    • Emporda 22 Maig 2008
    • Envinats a Arrels del Vi 2011
    • Envinats a Celler Arché-Pagès
    • Envinats a Celler Marco Abella
    • Envinats a Celler Martí Fabra
    • Envinats a Mas d'en Gil
    • Envinats al Catavins 2009
    • Envinats al Celler l'Encastell
    • Envinats al GiroVi 2009
    • Envinats al Tasta Porrera 2011
    • Envinats amb Agustí Ensesa
    • Envinats i amics – Garnatxes i Carinyenes Empordà – 29 Juny 2012
    • Envinats i amics – Priorat i Montsant – 20 Març 2012
    • Envinats i amics 24Nov 2011
    • Envinats i amics Tast Terra Alta 24 Maig 2013
    • Falset i 4t Tast amb llops
    • Gallegs 3 desembre 2008
    • Mas d'en Gil al Vinomi
    • Mediatics 28 de maig 2009
    • Monovarietals 17 marc 2009
    • Pinots noir 22 octubre 2008
    • Riberas al Magatzem del Pont
    • Riojas 10 Abril 2008
    • Tast 26 Juny 2008
    • Tast Blancs 17 Juny 2010
    • Tasta Porrera 2010
    • Terra Alta 14 gener 2009
    • Vins Hemisferi Sud Gener 2010
  • Mes blogs de vi

    • DeVinis
    • El blog de Molt Bo
    • El racó del bon vi
    • El vi a punt
    • En clau de vi
    • Esperit de Vic
    • Feifiñanes
    • Jordi Melendo
    • PilarVi
    • Plaers de boca
    • SopaYCaldo
    • Suggeriments Gastronòmics
    • VadeBacus
    • VadeVi.Cat
    • vi, moments, persones
    • VilaKia
    • Viníssim
    • Viniterraneum
    • Vinography
    • Vins de Catalunya
    • Wine TV – Gary Vaynerchuck
    • Wines and the city
  • Vi a copes

    • El llangardaix sibarita
    • Monvinic
    • Restaurant-Vinacoteca La Fundició
  • Darrers comentaris

    • Arxiu

      • juliol 2015 (1)
      • maig 2014 (1)
      • abril 2014 (1)
      • març 2014 (1)
      • novembre 2013 (3)
      • octubre 2013 (1)
      • agost 2013 (5)
      • juliol 2013 (2)
      • maig 2013 (5)
      • abril 2013 (1)
      • desembre 2012 (1)
      • novembre 2012 (6)
      • setembre 2012 (2)
      • agost 2012 (3)
      • juliol 2012 (3)
      • juny 2012 (1)
      • maig 2012 (1)
      • abril 2012 (5)
      • març 2012 (3)
      • febrer 2012 (2)
      • desembre 2011 (6)
      • novembre 2011 (6)
      • octubre 2011 (3)
      • setembre 2011 (3)
      • agost 2011 (3)
      • juliol 2011 (2)
      • juny 2011 (4)
      • maig 2011 (2)
      • febrer 2011 (1)
      • gener 2011 (1)
      • desembre 2010 (3)
      • novembre 2010 (3)
      • octubre 2010 (1)
      • setembre 2010 (4)
      • agost 2010 (1)
      • juliol 2010 (1)
      • juny 2010 (5)
      • abril 2010 (3)
      • març 2010 (3)
      • gener 2010 (4)
      • desembre 2009 (1)
      • novembre 2009 (5)
      • octubre 2009 (6)
      • setembre 2009 (3)
      • agost 2009 (2)
      • juliol 2009 (6)
      • juny 2009 (1)
      • maig 2009 (3)
      • març 2009 (4)
      • febrer 2009 (2)
      • gener 2009 (3)
      • desembre 2008 (4)
      • novembre 2008 (3)
      • octubre 2008 (2)
      • setembre 2008 (3)
      • agost 2008 (2)
      • juliol 2008 (3)
      • juny 2008 (3)
      • maig 2008 (4)
      • abril 2008 (3)
      • desembre 2007 (2)
      • novembre 2007 (1)
      • novembre 2006 (3)
    • Autors

      Dani Coll

    Tema: MistyLook by Sadish. WPMU Theme pack by WPMU-DEV.