El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/envinats
Articles
Comentaris

Edetària blanc 2010

Un dels llocs on la garnatxa blanca es troba còmoda, com a casa i ofereix les seves millors sensacions és a la DO Terra Alta. Una varietat que, d’entrada al tast, es mostra esquerpa, gens senzilla de valorar, però que a mida que en tastes vins, et sedueix per la seva identitat. Les seves notes cítriques i herbàcies característiques de la seva joventut, es combinen amb records a fruits secs, ametlles i espècies quan ha rebut tractament en bóta fent-la una varietat molt especial i captivadora.

Un celler que fa ja temps treballa la garnatxa blanca a la Terra Alta amb grans resultats és Edetària vins. El seu blanc és una de les garnatxes més interessants i de les primeres que et vénen al cap quan tens ganes de tastar una garnatxa blanca de qualitat.

Fa uns dies, en motiu del #GrenacheDay i recordant la magnífica ampolla que havíem tastat de l’anyada 2005 fa un temps, vam fer el tast de l’Edetària 2010. De color groc pàlid i reflexes daurats, es presenta amb un interessant nas on destaca la nou moscada, l’ametlla blanca marcona, marcada per uns suaus cítrics i tocs de pastisseria. El seu pas per boca manté la frescor i esdevé força llarg al postgust. Un molt bon vi per beure ara i gaudir-lo, o també per reservar-ne una ampolla uns anys més i comprovar la seva magnífica evolució.