El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/envinats
Articles
Comentaris

Un any m√©s, en el marc de la Fira del Vi del Priorat,¬†¬†Porrera ha ofert la seva nit m√©s especial i emblem√°tica: La Nit de les Carinyenes:¬†el tast dels vins de carinyena de les diferents finques dels 17 cellers del poble. Un event que demostra els magn√≠fics resultats que ofereix aquesta varietat quan prov√© de vinyes velles i amb costers √ļnics com els de Porrera.

Tot i el risc que hi ha en la valoraci√≥ de vins que encara no est√°n a punt, que acaben de sortir de la b√≥ta o que encara necessiten ampolla,¬†vam poder tastar algunes coses interessants. De Celler l’Encastell, ens segueix enamorant la carinyena de la seva finca Mas d’en Ca√ßador, present en els seus vins Roquers de Sams√≥ i Roquers de Porrera. De Ferrer Bobet, constatar el gran potencial que t√© la seva 2011 tot i que var ser una anyada dif√≠cil i que el vi encara no estigui acabat. De Celler Joan Sim√≥, la llaminera carinyena 2012 de la finca de Les Eres. Del Celler Clos Dominic vam poder tastar la propera carinyena 2011 del seu Vinyes Altes, interessant, tot i que tenia uns marcats aromes de fusta pel fet que acabava de sortir-ne √ļnicament 1h abans. Del Celler Balmaprat,¬†sorprenent¬†frescor del Dempeus 2011.¬†

Especialment destacable la carinyena de Celler VallLlach que formar√† part del seu nou Porrera Vi de Vila, el qual apareix per donar pas al reconeixement de Vi de Finca(*) que acaba d’aconseguir el celler. VallLlach Vi de Finca Mas de la Rosa ser√† el tercer vi de finca catal√†, la m√†xima distinci√≥ per un vi catal√† i que compartir√† amb Clos Mogador i Jean Leon. Un merescud√≠ssim reconeixement a aquest celler que des de sempre ha¬†apostat per l’excel¬∑l√®ncia en els seus vins i el profund respecte pel poble i el seu entorn.¬† * Els requisits per obtenir la qualificaci√≥ Vins de Finca s√≥n molt estrictes: estar inscrits com a m√≠nim des de fa m√©s de 5 anys a una denominaci√≥ d’origen, un reconeixement al mercat internacional de m√©s de deu anys, que la proced√®ncia provingui d’un entorn geogr√†fic delimitat, que tingui un 15% de rendiments inferior al que marca la DO o que el most no superi el 65% del ra√Įm verema. font: vi-franc.blogspot.com.es

Tamb√© vam tastar alguns vins ja ‘acabats’. A destacar : Cims de Porrera 2000 espectacular, el millor de la nit. Fruita, frescor i acidesa fant√†stiques. Fi i elegant. Roquers de Sams√≥ 2010 de Celler l’Encastell amb una carinyena ja rodona. Mineral i tanins polits.¬†Magn√≠fic vi. Clos Abella 2005 de Celler Marco Abella. Un gran vi que sempre tenim entre els nostres preferits de Porrera.

En qualitat de convidat, el Celler LaVinyeta de la DO Empordà va oferir també les seves carinyenes dins la seva gama anomenada Microvins (nom degut a la producció limitadíssima). Especialment interessant la carinyena blanca del Microvins blanc, tant en la seva variant sense pas per bóta del 2012 Рfresca i fina Рcom en la seva versió més expressiva del 2011 pels seu treball en mares i 2 mesos de criança. El MicroVins negre amb una fruita i mineralitat ben presents. Elegant.

D’altra banda, m√©s enll√† d’aquests magn√≠fics vins, per nosaltres,¬†el plaer m√©s gran √©s el de¬†retrobar els nostres amics del m√≥n del vi, superant el¬†mateix tast,¬†passant¬†a ser¬†una¬†altra manera d’apreciar-los, valorant la seva bona feina. Gr√†cies Porrera !