El Punt El Punt http://blogs.elpunt.cat/envinats
Articles
Comentaris

Vinologue

Aquest divendres dia 10 a les 20h a la Llibreria Ulyssus de Girona, Vinologue presentarà la seva Guia de vins dedicada a la DOQ Priorat. Es tracta de la segona edició, i amb 114 elaboradors i més de 380 vins tastats, constitueix la guia més completa i actualitzada actualment sobre aquesta DOQ.

No hi falteu! Després podreu degustar algun dels vins del Celler VallLlach.

Masroig Vi Solidari

Masroig Solidari 2014

El dissabte 7 de juny de 2014 es celebrarà la IV Fira del Vi Solidari. La iniciativa ja ha aportat gairebé 60.000 euros ha servit per a becar un tècnic de laboratori per a la recerca i per a investigar el glioma del tronc encefàlic, un tipus de càncer molt agressiu per al qual no hi ha tractament.

La vila del Masroig s’aboca a aquest projecte amb l’organització de múltiples activitats de divulgació tant entorn del càncer infantil com dels actius del territori i que permeten potenciar la venda del vi solidari.

La presentació de la fira es farà el dimarts, 3 de juny, a les 11 h a la Sala Parés de Barcelona (Carrer Petritxol, 5).

L’escriptor Màrius Serra i la cuinera Ada Parellada la quarta edició d’El Masroig Vi Solidari,una iniciativa que gràcies a l’aportació de set cellers del Masroig (DO Montsant) permet unir vi i solidaritat amb l’objectiu de recaptar fons per a la recerca en càncer infantil.

Durant l’acte es presentarà l’edició 2014 d’El Masroig Vi Solidari i coneixerem la iniciativa d’“escola amiga” que pretén fer partícips en la il·lustració de les etiquetes els alumnes d’altres centres de Catalunya.

Els cellers participants: Orto Vins, Coca i Fitó, Dit Celler, Cellers Can Blau, El Vi a Punt, Celler El Masroig i Mas de l’Abundància, trauran 2.000 ampolles de vi solidari, que es vendran a 10 euros durant la fira. Per a aquells que no puguin assistir a la festa, hi haurà ampolles disponibles per comprar on-line : www.enterwine.com , ww.vilaviniteca.es/shop

+Informació : www.masroigvisolidari.com

vivid

Per celebrar la primavera, el VÍVID !

L’inici de la primavera, el sol, els colors de l’Empordà… són els ingredients que ens porten a celebrar-ho amb el nou festival del vi, el VÍVID. Una programació intensa i extensa perquè, durant el mes d’abril, puguis descobrir i aprofundir en el món del vi de la mà dels cellers, ajuntaments, entitats, restaurants…

Hi ha programades moltes activitats al voltant del món del vi. No us les perdeu !!

Envinats&amics Empordà 21 Març

Envieu-nos un correu per apuntar-vos-hi i reservar. Només 40 places !

wineandmusic

Aquest festival neix amb el suport del Celler Parxet i apropa el món del vi al de la música. 

Durant els dies 22, 23 i 24 de novembre a Vic, al Teatre Orfeó, els assistents podrán tastar grans vins de diferents DO catalanes (així com algun celler convidat de les  DO Ribera Duero i DOC Rioja)  tot maridant-los amb la música en viu de sis formacions que s’encarregaran d’aquest apartat (Smoking Bambino, Orleans, Hop’s Trio, la col.laboració de Solistes de l’Empordà amb La Perla Negra i Àcid). Tastos guiats amb diferents copes de vi (Riedel)  i d’estils musicals, un Show Cooking de l’equip de Nando Jubany cuinant tapes  que els assistents que ho reservin podran degustar o un Vermut&music pel Diumenge al migdia, són propostes que de ben segur atraurant als amants d’aquests dos móns que beuen dels sentits.

wineandmusic1Dijous 14 de novembre es va fer la presentacio oficial del wineandmusic.cat (una cançó, un vi) que en la seva primera edició es durà a terme a la ciutat de Vic el cap de setmana del 22,23 i 24 d’aquest mateix més de Novembre al Teatre Orfeó.

A l’acte hi van acudir diversos representants del món gastronòmic, institucional i del comerç d’Osona (president del gremi d’hosteleria, president de vic comerç, cultura Vic) els quals van poder fer un “tastet” del que seran les diferents activitats que els organitzadors han preparat per aquesta edició.

Palet2011

Cada any que visitem Torroja del Priorat,  podem tastar algun d’aquells vins que són fets per cellers petits o de tant reduïdes produccions que són difícils de trobar tot i la seva innegable qualitat. Un d’aquests vins, és Palet 2011 del Celler Escoda-Pallejà.

Ja és el segon any consecutiu que durant el tast a cegues a la Nit dels Vins de Torroja, aquest vi ens sobta per la seva maduresa i magnífic nas. Amb garnatxa i carinyena i complementat amb una mica de cabernet sauvignon, és un Torroja autèntic amb la mineralitat present i unes aromes a fruita negra molt madura, pruna i cirera que són una delícia. Tot i que la frescor que tenen alguns dels grans vins de la vila no és entre les seves característiques, la seva potència, lleugera dolçor i carnositat en boca el fa un vi diferent, especialment interessant i cada glop et demana una nova copa.

Un vi a seguir i tenir en compte. Si visiteu el Priorat i sou per Torroja, us encantarà visitar el seu celler i xerrar una estona amb el Sr. Pere Escoda i el seu fill, en Raül, gent entranyable, que estimen la terra i saben transmetre el seu caràcter afable als seus vins.

Tasta Porrera 2013

image

Tasta Porrera 2013

Terra Remota Camino 2011

Camino2011

Des de la seva fundació l’any 2006, Terra Remota -el celler de Marc i Emma Bournazeau a la DO Empordà– ha consolidat el seu posicionament al mercat exterior, on ha assolit la xifra del 70% de les vendes.

A aquest èxit hi ha contribuït, sens dubte, un dels puntals de la seva gamma de vins, el negre amb criança Camino, que fa poques setmanes ha aparegut al mercat amb la seva nova anyada 2011. 

Els vins del celler són característics per conservar molta fruita i aromes de florals en els seus cupatges. Aquest Camino 2011, es presenta en aquesta anyada amb un color roig picota, de capa mitja, amb un nas on hi predomina la fruita vermella, gerds, cirera, i també balsàmics, garriga i mentolats. Els seus 12 mesos de pas per bóta li aporten complexitat i cos, amb un lleuger toc de vainilla, acaben d’arrodonir uns tanins que aporten una magnífica carnositat i frescor en boca, esdevenint un vi molt elegant.

Els que hàgiu tastat altres anyades d’aquest Camino, trobareu en aquest 2011 una de les seves millors expressions. El predomini de la garnatxa ja en aquesta anyada sobre la syrah i una collita més madura li han aportat més carnositat mantenint la frescor ja característica d’antuvi. Un molt bon vi. Ben treballat i a gran alçada dins l’Empordà.

A la DO Terra Alta estan fent les coses bé, molt bé. El treball dels cellers està donant fruit i han aconseguit posar al lloc que li pertoca una terra que sempre ha estat bressol immillorable per a la vinya. Han sabut donar  la rellevància que mereixen la Garnatxa negra i la Carinyena, base dels seus vins negres, i fer bandera de la varietat de raïm blanc per excel·lència de la zona, la Garnatxa Blanca, creant el distintiu identificador “Terra Alta Garnatxa blanca 100×100”, i fins i tot recuperar i fer redescobrir una varietat oblidada típica de la zona com es el Morenillo.

El passat 24 de maig, els qui vàreu assistir al tast social que vàrem organitzar dedicat als vins d’aquesta DO (veieu  Envinats & Amics, Terra Alta), ja vàreu poder comprovar la qualitat i el potencial dels vins que s’hi elaboren.

Però aquesta publicació va reservada per un dels primers vins que vàrem tastar de la zona, que ens va captivar per complet en aquell moment,  i al que ja fa massa temps que li devem un post.

TIPICITATEs tracta del Tipicitat 2008, del Celler Batea. Elaborat amb Garnatxa negra i Carinyena i criat en botes de roure francès durant 14 mesos. Destapes l’ampolla i deseguida es veu que la cosa va de debò! A la copa es mostra amb color cirera molt tapat, d’aspecte brillant, amb una llàgrima espectacularment densa. Quan l’acostes al nas es comprova que l’equilibri entre fruita i fusta es formidable, on queden molt clares les aromes a fruita negra molt madura, gairebé confitada, que harmonitzen perfectament amb càlids records torrefactes i minerals, i on destaca per sobre de tot una aroma increïble de caramel de cafè amb llet que sobte i sedueix. Al glop apareixen elegància i finesa,  però sense renyir amb la concentració i carnositat tan característiques dels vins de la zona, potència i untuositat que finalitzen amb un postgust llarg i intens.

Un vi de paraules majors, amb la claríssima intenció per part del celler de fer un important salt cap als vins d’alta gamma, i amb una relació qualitat/preu que no us permetrà passar de llarg quan el veieu.

No us el deixeu escapar!

degustatrescpriorat

El Priorat, acollirà Degusta TR3SC, la tercera fira de vins organitzada pel Club TR3SC i per Vidirecte.cat

El proper 28 de setembre, a partir de les 12h, el celler Buil & Giné obrirà les seves portes per celebrar aquesta tercera edició de Degusta TR3SC.

Al llarg de tota la jornada el celler acollirà diverses activitats vinícoles com: tastos de vins de més de 20 cellers de la DOQ Priorat, DO Montsant i DO Terra Alta, visites guiades cada hora per conèixer el procés d’elaboració del vi en temps de verema, dues sessions de masterclass, la primera, a les 13h, per explicar les característiques dels vins de la zona i, la segona, a les 16h, sobre tastos d’olis.

A més, s’oferirà un dinar-buffet amb música de piano en directe i un fi de festa d’allò més divertit: sopar-barbacoa amb el concert de Soul Machine i una sessió de DJ que s’allargarà fins la matinada.

Més informació : Degusta TR3SC Fira de Vins Priorat

Articles més antics »